top of page

Recent Posts

Archive

Tags

#thatPower

Elämäntilanne vaikuttaa valtavasti treeneihisi. Enemmän kuin tiedätkään. Myös treeniseuralla on suuri merkitys. Olen treenannut jo vuosia itsekseni, mutta en voi kieltää treeniseuran suurta vaikutusta treenini tehoihin.

Viime kesänä painoin enemmän duunia kuin varmaan koskaan eläessäni ja olin todella väsynyt ja uupunut. Tuntui, ettei vapaa-ajalla kerennyt enää muuta tekemään, kuin pikaiset, hätäiset treenit. En edes uskalla muistella millaisia treenit silloin olivat. Silloin olisi vain pitänyt osata höllätä jostakin.

En todellakaan ollut onnellinen, olin vain koko ajan niin väsynyt ja kärttyinen. Jahtasin unelmia ja samalla yritin selvitä arjesta, kuin jostakin sotatantereesta. Ajoin itseni nurkkaan vaatimuksillani.

Yritin yksinäni tehdä epätoivoisia treenejä työpäivieni välissä. Tarkoitan tuolla siis sitä, että olin aamulla 8h kaupan kassalla, välissä treenasin ja illaksi menin tekemään pt-hommia kuntokeskukseen, sitten nukkumaan ja seuraavana päivänä sama uusiksi. Olin toisin sanoen aamusta iltaan poissa kotoota, pyöräilin kaikki työmatkat ja koitin vielä treenata. Mitähän järkeä tuossakin oli?

Ainakin voin todeta, että tuo aika opetti minulle hyvin paljon. En väitä etten olisi valmis tekemään paljon töitä ja pitkää päivääkin, mutten enää koskaan halua tehdä sitä muuta kuin omaa unelmaani varten.

Treenasin tuolloin yleensä 6krt viikossa. Kävin salilla yleensä 4krt ja lenkkeilin 2krt. Tein treenini aina yksin. Palo ja polte lajia kohtaan hiipuivat kesänloppua kohden. Mietin jopa hetken ajan pitäisikö vain lopettaa? En kehity, enkä nauti tästä? MIKS mä ees teen tätä? Kilot tuntuivat niin raskailta. Raskaammalta kuin koskaan.

Samalla alkoivat vanhat vaivat vaivata uudestaan. Oikea olkapää ei kestänyt treeniä lähes ollenkaan, oikea polvi ei välillä edes seisomista. Energiaa, eikä halua ollut samalla tavalla, kuin ennen, mutten tarkoita, että olisin todella voinut luopua treenistä. Se oli ainut henkireikä tuon kaiken keskellä, ainut asia minkä osasin kunnolla, ainut asia mistä pitää kiinni.

Tilanne ratkesi onneksi syksyllä omasta päätöksestäni. Sain toki kannustusta ja apua mm. opettajaltani ja rakkailta ystäviltäni. Oli laitettava stoppi tälle. Miksi suostun tähän riistoon? Miksi pomoni ei monista pyynnöistäni huolimatta auta minua eroon kahden työn loukusta? (Tarkoitan kuntokeskuksen pomoa).

Silloin alkoi syntyä jotakin aivan minun omaa. Tarpeeksi sisua ja halua löytyi.

Nyt olen ollut about kuukauden ajan yrittäjänä ja voin todeta, että olen paaaljon paljon onnellisempi. Jaksan aivan eri tavalla treenata ja tehdä asioita.

Nautin työpäivistäni. Rakastan valmentamista ja ihmisten auttamista. Siitä saa aivan eri tavalla onnistumisen tunteen, kuin siitä kuinka nopea olen tekemään burgerin tai myymään kassajonon loppuun.

Silmät säihkyivät taas. Hymyillä voin vähemmästäkin, mutta silmät paljastavat oikeasti tuntemani tunteet.

Treeninikin ovat lähteneet aivan uuteen nousuun. En ole enää ylikuormituksella, joten energiaa on treenata ihan eri tavalla. Mua on jopa vaikeeta pitää pois salilta :DD Huollan ja hoidan kehoani lähes päivittäin rullalla ja dynaamisilla venytyksillä, joten jumit ja kivut ovat vähentyneet huomattavasti (niskaa lukuun ottamatta, kun möllöttää tässä koneella).

Olen myös löytänyt salilta itselleni uuden treenikaverin! Metodit ja kemiat natsaavat hyvin yhteen ja meillä on todella hauskaa yhdessä. Molemmat rääkkäämme toisiamme ja varmistamme ettei treeniä tehdä puolella teholla. Yksin varmaan vieläkin mylvisin kesän tapahtumisissa, enkä antaisi itsestäni niin paljoa irti. Yhdessä treenatessa yritän antaa kaikkeni ja tehdä suoritukseni ihan loppuun asti. Vaikka välillä pudistelenkin päätäni ja kirosanoja kuuluu. Hänen ansiostaan muistan taas miksi rakastan lajia ja miksi teenkään tätä. Joten kiitos, että muistutit miksi aloin tekemään tätä noin 5 vuotta sitten.

Treenailetko paljon yksin? Kokeile ottaa treenikaveri mukaan, saat paljon enemmän treeneistäsi irti! Luodaan yhdessä sinulle tavoitteet ja viedään sinut maaliin asti! Yksin kulkemalla saattaa päästä nopeasti eteenpäin, mutta yhdessä kulkemalla pääsee huomattavasti pidemmälle. Lue lisää alkavasta ryhmävalmennuksestani täältä! Ilmainen näytetunti on 21.5, tule mukaan!

Much Love <3

Sara

bottom of page