top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Urheiluvammat

Urheilu on loistava tapa pitää huolta fyysisestä terveydestä ja hyvinvoinnista. Se voi kuitenkin myös aiheuttaa erilaisia vammoja, jotka voivat rajoittaa liikkumista ja harrastamista.


Yleisimmät urheiluvammat ovat lihas- ja jänteenvammat, nivelvammat ja luunmurtumat. Noin 80% kaikista urheiluvammoista on lieviä ja paranee nopeasti. Kuitenkin noin 20% urheiluvammoista vaatii pidemmän toipumisajan ja usein myös ammattilaisen hoitoa.

Lihas- ja jänteenvammat ovat yleisimpiä urheiluvammoja, ja ne voivat johtua huonosta lihaskunnosta, liiallisesta rasituksesta tai väärästä tekniikasta. Lihas- ja jänteenvammat voivat aiheuttaa kipua, turvotusta ja liikkeiden rajoittumista. Nivelvammat, kuten nilkan nyrjähdykset, ovat myös yleisiä urheiluvammoja. Niiden syitä voivat olla huono kenkävalinta, vaikea/liukas alusta, äkilliset liikkeet tai väärä tekniikka. Nivelvammat voivat aiheuttaa vakavia vaurioita, joten niitä on tärkeä hoitaa asianmukaisesti ja pyrkiä ennaltaehkäisemään. Luunmurtumat ovat vakavimpia urheiluvammoja, ja ne voivat johtua esimerkiksi kaatumisesta tai kolhusta. Luunmurtumien hoito vaatii yleensä lepoa ja joskus myös kirurgista toimenpidettä.


Urheiluvammat ovat yleisiä, mutta niitä voi ehkäistä! Huolellinen valmistautuminen, asianmukaiset varusteet ja turvallisuuden tärkeys ovat avainasemassa urheiluvammojen välttämisessä. Omilla valinnoillaan voi siis vaikuttaa merkittävästi urheiluvammojen syntyyn! Älä siis jatkossa enää skippaa alkulämmittelyä!

Muista myös kuunnella kehoasi ja antaa sille riittävästi lepoa ja palautumisaikaa. Liikkumalla oikein voit välttää urheiluvammojen aiheuttamat riskit ja nauttia urheilusta terveellä ja turvallisella tavalla. Terve keho mahdollistaa urheilun ja liikkumisen nautinnon pitkälle tulevaisuuteen.Much love,

Sara


Ps. Lue valmennuksestani lisää täältä!

Comments


bottom of page