top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Kiinnostaako timmi vatsa?

Haaveiletko litteästä vatsasta ja ryhdikkäästä olemuksesta?

Salaisuutena litteään keskivartaloon, eivät ole jäätävän kokoiset vatsalihakset tai jatkuvien rutistusten tekeminen, vaan nimenomaan vatsalihasharjoittelun pohjana on aktivointi. Salaisuus litteän vatsan saamiselle on poikittaisen vatsalihaksen ja muutenkin syvien vatsalihasten treenaaminen. Syvät selkä- ja vatsalihakset tukevat ryhtiä ja kehoa.

Tehokkaalla vatsalihastreenillä syvät lihakset aktivoidaan tehokkaasti ja sitten pinnalliset integroidaan siihen mukaan. Tällöin pystyt hallitsemaan vatsan toimintaa paremmin ja saat lisää voimaa keskivartalosi toimintaan.

Jos pelkästään harjoitat pinnallisia vatsalihaksia, vatsatreenin kehitys loppuu. Rutistukset eivät liiallisissa määrissä ole oikeastaan ollenkaan hyvä juttu, sillä suorat vatsalihakset vain lyhenevät ja saattavat vetää kroppaa kasaan. Tällöin ryhtisi huononee ja suoliston toiminta ”kasassa” heikkenee.

Lisäksi jos treenataan vain pinnallisia lihaksia, se voi johtaa siihen, että vatsa alkaa pullistumaan, tulee ns. pömppö vatsa. Tämä on yleinen juttu mm. kehonrakentajien parissa.

Toinen yleinen virhe on jalkojen kiinnipitäminen vatsalihaksia tehtäessä. Useissa eri kuntosalilaitteissa jalat työnnetään johonkin väliin, jossa ne pysyvät ”sidottuna” rutistusten ajan. Tosiasiassa tämä ei kehitä vatsalihaksia lähes ollenkaan. Vatsatreenejä ei kannata tehdä jalat kiinni missään, sillä se aktivoi vain lonkan koukistajia ja passivoi oikeasti vatsalihaksia.

Vahva keskivartalo tukee lähes jokaista urheilulajia, sekä auttaa arjen askareissa. Olit sitten juoksia, kamppailija, tanssija tai voimanostaja, saat huomattavasti tehoa omaan treeniisi kun alat treenaamaan toiminnallisesti vatsalihaksiasi. Toiminnallinen vatsatreeni ”rakentaa reittejä” aivojen ja vatsalihasten välillä, jotta poikittaiset vatsalihakset alkavat integroimaan koko coren toimintaa sulavaksi ja yhtenäiseksi.

Millainen on tehokas vatsalihastreeni?

Toimiva treeni vaatii noin 10 minuuttia tehokasta treeniä oikeilla tekniikoilla, noin 3 kertaa viikossa. Eli unohda 30min mittaiset rutistussessiot ja ala treenaamaan toiminnallisesti! Tällöin pystyt saavuttamaan litteän, voimakaan vatsan, sekä vahvan selän ja hyvän ryhdin.

Haluaisitko oppia lisää vatsatreenistä ja sitä kautta saada lisää kehitystä muihin urheilulajeihisi, sekä vahvuutta arkeesi?

Ota yhteyttä, niin rakennetaan sulle toimiva core ohjelma!

Much Love

Sara

bottom of page