top of page

Recent Posts

Archive

Tags

30 kriisi

Tänä vuonna mittariin pamahtaa 30 vuotta. Saat harmaita hiuksia jo pelkästä ajatuksesta. Mihin vuodet ovat oikein vierähtäneet?

Olet edelleen samassa työpaikassa, vaikka vannoit lähteväsi sieltä jo viisi vuotta sitten. Vihaat pomoasi ja ärsyttäviä työaikojasi, joka maanantai tuntuu yhtä raskaalta.

Lapset kasvavat kovaa vauhtia, samoin kun rengas vyötäröllä. Kotitöiden jälkeen olet vain liian loppu lähteäksesi salille. Haluaisit omaa aikaa ja muuttaa päivien kulkua, mutta pyörä pyörii, ilman että oikeastaan voit vaikuttaa asiaan.

Tuntuuko että olet hukassa?

Tahtoisit elämääsi enemmän merkitystä. Tahtoisit olla fyysisesti paremmassa kunnossa, jotta jaksaisit henkisestikin tehdä enemmän muutoksia omaan elämääsi.

Tahtoisit olla läsnä lastesi kanssa ja olla terveempi, jatkuva flunssakierre alkaa oikeastaan jo ketuttamaan.

Olet ehkä ensimmäistä kertaa elämässäsi tajunnut että aikaa on vain rajallisesti.

”Usein sanotaan, että nuori elää nykyhetkessä ja pitää elämää itsestäänselvyytenä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän kokemuksia karttuu. Kahdeksankymmentävuotiaalla niitä on jo niin paljon, että hän näkee itsensä ja oman paikkansa maailmassa selvemmin kuin kaksikymppinen. Ongelma on siinä, että jos tämän tajuaa vasta kahdeksankymppisenä, ei enää ehdi tehdä paljoakaan.”

Erik Bertrand Larssen – Paras

Siksi kehotankin sinuakin katsomaan elämääsi uudesta näkökulmasta.

Jos sekä odotat että tarvitse kehittymistä, asioiden muuttamista, tämä voi olla sinun elämäsi ratkaiseva vaihe. Jos elämäsi pysyy samanlaisena kuin nyt, missä olet kahdenkymmenen vuoden päästä? Luultavasti aivan samassa tilanteessa, kuin nytkin. Jos teet niin, pidät samat rutiinitkin kuin nytkin, minkäänlaisia muutoksia tuskin tapahtuu, paitsi että vanhenet.

Sitäkö sinä haluat?

Saattaa tuntua, että koitan provosoida sinua tai saada sinut harmistumaan. Kuitenkin, jotta pystyisin saamaan sinut muuttamaan tapojasi, minun täytyy herättää tunteesi.

Elinikämme maapallon 4,54 miljardin vuoden historiassa on häviävän lyhyt. Elinaikasi on niin lyhyt, että kolmen metrin pituiselta aikajanalta sitä ei edes erota paljaalla silmällä.

Nyt kun olet täällä, olen sitä mieltä, että siitä täytyy ottaa kaikki irti. Mitä järkeä oikeastaan on edes elää, jollei edes yritä toteuttaa haaveitaan?

Oikea hetki on nyt. Juuri nyt. Ei huomenna. Ei vuoden päästä. On järjetöntä heittää kallisarvoinen elämänlahja hukkaan. Sinun elämäsi, sinun ainutlaatuiset kykysi. Äläkä sano ettei minulla ole ainutlaatuisia kykyjä, olen vain tavallinen kolmenkympin kriisistä kärsivä tyhjäntoimittaja. Ei pidä paikkaansa. Et ehkä vain ole vielä löytänyt omia kykyjäsi. Mutta varmaa on, etteivät ne sieltä sohvanpohjalta löydy.

Muutokset ovat pelottavia ja ne tekevät usein kipeää ja siksi keksimme koko ajan tekosyitä niiden lykkäämiseksi. Mutta kun katsot omaa elämääsi laajemmasta näkökulmasta, huomaat että alkaakin olla jo kiire. Mistä tiedät montako vuotta sinulla on jäljellä?

Vastoinkäymisten keskellä kielteiset ajatukset täyttävät helposti mielen. Katsoessasi elämää uudesta näkökulmasta ja muistuttamalla itsellesi, että kaikki loppuu joskus, voit saada lisävoimia ja tahtoa suoriutumaan entistä paremmin.

Sinä pystyt vaikuttamaan loppupeleissä lähes kaikkeen mitä teet.

”Kahdenkymmenen vuoden kuluttua kadut enemmän sitä mitä et tehnyt, kuin sitä mitä teit. Nosta siis ankkuri, jätä satama taaksesi ja anna tuulten tarttua purjeisiin. Tutki. Haaveile. Löydä.” – Mark Twain

Tarvitsisitko apua tavoitteiden asettelun ja urheiluhaaveidesi kanssa? Tahtoisitko henkilökohtaista mentaalivalmennusta, tukea ja kannustusta? Käy lukemassa täältä lisää miten voisin auttaa juuri sinua unelmiesi kanssa! Tartu tilaisuuteen jo tänään!

Much Love

Sara

bottom of page