top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Laihduttamisen salat

Otsikosta poiketen kerron jo nyt alkuun, ettei laihduttamiseen ole mitään yhtä salaisuutta. Oikotietä onneen ei ole, vaan laihduttaminen vaatii eheää kokonaisuutta.

Ikävä kyllä useimmat dieetit ja laihdutuspillerit eivät toimi, ainakaan pidemmällä aikavälillä. Tutkimusten mukaan 80% ihmisistä, jotka vetävät tiukan dieetin lihovat lähes lähtöpainoonsa vuodessa.

Joten jätettäisiinkö ne välistä ja alettaisiin työskennellä oikeasti laihdutustavoitteesi eteen?

Laihduttaminen ei kuitenkaan ole rakettitiedettä tai vaadi elämäniloista luopumista. Ei oikeasti tarvitse! Kuulostaa hullulta, mutta se on totta.

Ruokavalio

Kaikki laihduttamisessa lähtee siitä mitä suuhusi laitat. Jos jatkuvasti kädessä on limsatölkki ja irtaripussi, turha odottaa painon karsiutuvan. Kuitenkaan ei kauheasti auta jos vaihdat karkit Saarioisen valmis makaronilaatikkoon. Miksi? Jatkuva lisä- ja säilöntäaineiden mussuttaminen kertyy vararenkaaksi vyötärölle, koska ihmiskeho ei tunnista näitä aineita, eikä pysty sulattamaan niitä. Näin ollen keho varastoi ne rasvakudokseen.

Entä taas jos puputat jo pelkkää salaattia mutta silti paino ei putoa? Ikävä kyllä keho tarvitsee kaikkia ravintoaineita tasapuolisesti, niin proteiinia, kuin pelättyä hiilihydraattia ja rasvaakin. Eli jos keho käy jatkuvasti säästöliekillä kun sinne ei saada rakennus ja energiaravintoaineita, tyssää laihduttaminen siihen.

Toisaalta on osattava huomioida se, että syö vähemmän kuin kuluttaa. Kalorien laskemisen sijaan suosittelen kuitenkin kuuntelemaan omaa kehoa ja käyttämään maalaisjärkeä. Ruuan laadulla on enemmän väliä, kuin kaloreilla loppupeleissä. Satsaa siis terveelliseen kotiruokaan kukkarosi ja unohda turhat rasvanpolttopillerit!

Liikunta

Liikkuakin pitää, jos tahtoo parantaa rasvanpolttoa ja nopeuttaa laihduttamista. Ikinä ei saa ajatella vain sitä lukemaa, minkä vaaka näyttää. Tärkeämpää on seurata kehon koostumusta. Painon pudotessa liian kovaa tahtia, poltat vain lihaksiasi pois, jolloin painon pudottaminen on jatkossa vaikeampaa.

Liikuntaa täytyy yhdistellä oikeassa määrin. Sinun täytyy harjoittaa lihaksiasi, jotta ne tukevat myös terveyttäsi painonpudotuksen aikana, sekä aktiivinen lihaskudos kuluttaa enemmän, kuin rasvakudos. Sitten pitäisi osata yhdistää harjoitteluun aerobista treeniä, jolloin poltetaan rasvaa, sekä pidetään huolta sydän- ja verenkiertoelimistöstä ja hengityselimistöstä. Lisäksi aineenvaihdunta paranee.

Viimeisimpänä, mutta melkein tärkeimpänä on yhdistää harjoitteluun palauttavaa treeniä. Jos treenaat kovaa ja laihdutat tavoitteellisesti, on syytä pitää huolta, ettet vie kehoasia jatkuvaan stressitilaan eli ylirasitukseen!

Uni, lepo ja stressi

Vaikka kiire pukkaa päälle ja tavoitteet olisi saavutettava nyt, eikä heti, täytyy sinunkin muistaa, että olet ihminen, etkä kone. Keho vaatii pystyäkseen toimimaan optimaalisesti tarpeellisen määrän lepäämistä ja unta. Unen aikana keho palautuu päivän rasituksista ja korjaa lihaksistoa. Eli jos tahdot todella laihduttaa päämääräisesti varaa itsellesi hyvät 8h yöunet joka ikinen yö!

Stressimörkö on useamman kuin yhden tai kahden laihduttajan kompastuskivi. Ihmisen stressatessa hormonitasapaino muuttuu negatiiviseksi, jolloin stressihormoni kortisolin määrät kehossa ovat päästä varpaisiin, kun taas laihduttamiseenkin tarvittavat testosteroni ja kasvuhormoni ovat taas minimissään. Asia tulee korjata välittömästi! Ymmärrän toki, että joitakin stressin aiheita on mahdotonta kadottaa sormia napsauttamalla, mutta syytä olisi tehdä jotakin rentouttavaa ja stressiä vähentävää mukavaa tekemistä.

Kuulostaako tämän kaiken yhteensovittaminen hanakalalta juuri sinun elämääsi? Et ole yksin, vaan apua on saatavilla! Tule mukaan suosittuun yksilövalmennukseeni, jossa opetan sinua polttamaan rasvaa, karistamaan kiloja ja lopulta ylläpitämään tavoitepainoa! Lue lisää täältä!

Much Love

Sara

bottom of page