top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Tehokasta rasvanpolttoa luonnollisesti!

Alkaako jo ahdistaa kun liikut monta kertaa viikossa ja puputat pelkkää salaattia mutta siltikään rasva ei kaikkoa kehosta?

Tai sitten olet kokeillut jo monen eri merkin rasvanpolttotablettia mutta siltikään ei keho kiinteydy?

Jos olet pitänyt erilaisia dieettejä jo pitkään, ehkä olisi aika miettiä oikea syy sille miksi rasva ei pala? Vastaus rasvanpolttoon löytyy aina kehon toiminnasta.

Mitkä asiat vaikuttavat rasvanpolttoon?

1. Ruokavalio!

Se mitä suuhusi laitat vaikuttaa kaikista eniten. Ruuan ravintoarvot tulisi katsoa kuntoon, pelkkä rahkadieetti ei nimittäin auta rasvanpoltossa, vaan tarvitset tasapainoisesti sekä hiilihydraattia, rasvoja, sekä proteiinia. Lisäksi tulisi katsoa myös vitamiininen ja mineraalien saantia ja kehon pH-tasapainoa. Yksipuolinen ruokavalio saattaa nimenomaan kerätä rasvaa kehoon.

Hyvä olisi muistaa myös miettiä syötkö tarpeeksi, liian vähän vai liikaa? Molemmissa on omat ongelmansa; liikaa syöminen verrattuna kulutukseen saattaa aiheuttaa painon kertymistä, kun taas liian vähäinen energiansaanti kulutukseen nähden polttaa useammin lihasta, kun läskiä, joka ei ole toivottua ajatellen kiinteytymistä.

2. Liikunnan määrä ja laatu!

Keho polttaa rasvaa prosentuaalisesti eniten matalatehoisessa urheilussa, mutta kovatehoisessa urheilussa palaa enemmän kaloreita eli myös enemmän rasvaa. Kumpi sitten parempi? Vastaus tähän on järkevä yhdistely! Lisäksi treeniohjelmaan tulisi yhdistää lihaskuntoharjoittelua, sillä lihasmassan kasvaessa kokonaiskalorinkulutus kasvaa. Lihastreenin jälkeen aineenvaihdunta pysyy vilkkaana useita tunteja, joten poltat rasvaa treenin jälkeenkin!

Kuitenkaan ohjelmasta ei saisi unohtaa myöskään palauttavaa harjoittelua, ettet treenaa itseäsi ylikuntoon. Palautunut ja hyvinvoiva kroppa polttaa rasvaa kaikista tehokkaimmin, verrattuna ylikunnosta kärsivään ihmiseen, joka polttaa treeneillään lihasta, jolloin kehonkoostumus menee huonompaan kuntoon, kuin lähtötilanteessa.

3. Nesteytys! Rutikuivalla keholla rasvanpoltto hankaloituu, aineenvaihdunnan hidastuessa. Pidä siis huoli siitä, että syöt riittävästi kasvikunnan tuotteita, sekä juot päivän mittaan vettä.

4. Uni!

Useissa tutkimuksissa on todettu, että alle seitsemän tuntia nukkuvat henkilöt ovat keskimäärin lihavampia, kuin yli seitsemän tuntia nukkuvat. Liian vähäinen uni vaikeuttaa kehon palautumista, lisää stressihormoni kortisolin eritystä, nälkähormoni greliini tuotanto taas lisääntyy, mikä aiheuttaa suurempaa nälän tunnetta.

5. Stressi!

Jatkuva stressaaminen kääntää hormonitasapainon negatiiviseksi, eli stressihormonit ovat korkealla, kun taas kasvuhormoni ja testosteroni (jotka auttavat rasvan poltossa) alhaisia.

Olisi erittäin tärkeätä rasvanpolton kannalta vähentää stressi niin minimiin, kuin se on vain mahdollista. Varsinkaan itse rasvanpoltosta ei saisi stressata, vaikka se välillä saattaakin tuntua mahdottomalta.

Kiinteä vartalo ja rasvanpoltto ovat kaikille niitä haluaville hyviä tavoitteita, kuhan asiaa ei viedä yli terveellisyyden rajojen. Rasvatonta kehoa ei kuulu ihailla tai haluta!

Molemmat ääripäät, sekä liikalihavuus että liiallinen laihuus ovat terveydelle vaarallisia. Liikalihavuus on yhdistetty moniin sairauksiin, vaivoihin ja masennukseen.

Liiallinen laihuus taas johtaa usein hormonaalisiin, sekä psyykkisiin ongelmiin, toki helposti myös muihin fyysisiin sairauksiin ja vaivoihin, kun keho käy koko ajan "minimiteholla".

Aina vaaka ei ole paras mittari, koska se ei kerro kehon koostumuksesta mitään. Rasvanpolttamista kannattaakin seurata mieluummin kehonkoostumusmittauksella, mittanauhan ja peilin avulla.

Kiinnostuksen herätessä, käy lukemassa täältä lisää, kuinka oppia polttamaan rasvaa tehokkaammin luonnollisilla keinoilla!

Jos taas sinusta tuntuu, että haluat yksilöllisiä ohjeita, kuinka polttaa rasvaa tehokkaasti juuri sinun kehostasi kurkkaa tänne!

Much Love

Sara

bottom of page