top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Odotatko turhaan? Saavuttamisen mekaniikka

Annan sinulle yhden kullanarvoisimmista vinkeistäni:

Ala tekemään elämälläsi asioita. Turha odotella, tehdä töitä niskalimassa ja maksaa laskuja. Elämästä pitäisi voida myös nauttia, mutta ilman voimavaroja ja terveyttä, ei arkisten askareiden jälkeen jaksa tehdä enää muuta. Miksi odotella vuosien päähän ja sitten katsoa taaksepäin ja herätä pohtimaan, että et ole saavuttanut mitään?

Ikinä kun ei tiedä mihin se elämä loppupeleissä johtaa.

Miksi et haluaisi voida paremmin, olla pirteämpi ja tyytyväisempi itseesi? Saavuttaa elämässäsi asioita?

Pelkkä asioiden haluaminen ei kuitenkaan riitä, jos se ei ohjaudu tavoitteiden mukaiseen toimintaan.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa jos sisua löytyy. Liikunta ja terveelliset elintavat eivät ole rajattuna mihinkään tiettyihin raameihin. Ei ikään, sukupuoleen tai menneisyyteen.

Kun voit itse hyvin, saavutat elämän muilla osa-alueillakin enemmän. Olet todennäköisesti määrätietoisempi ja hyväntuulisempi. Sinulla on myös enemmän voimavaroja muiden unelmiesi saavuttamiseen.

Hyvän elämän avaimet ovat kaikkien saavutettavissa. Tekosyitä tosin löytyy usein enemmän kuin voimavaroja hyvän tekemiseen.

Ihmismieli on siitä kummallinen, että välillä valintojen teko on erityisen hankalaa. Halu esimerkiksi painonpudottamisesta on suuri, mutta samalla herkuista luopuminen on vaikeata. Usein ilman selkeätä tavoitteiden asettelua ja motivaation luomista, päätettyä projektia on haastavaa ylläpitää.

Jos tavoite on liian epämääräinen, kuten ”tahdon hyvän vartalon”, on sen saavuttaminen hankalaa. Mutta taas jos tavoite on selkeästi jäsennelty, se on inspiroiva, realistinen, uskottava, konkreettinen ja sillä on oikea aikajänne, on moninkertaisesti todennäköisempää, että saavutat tavoitteesi. Esimerkiksi: ”tahdon pudottaa painoa 5kg ja parantaa peruskuntoani, jotta jaksan käydä kuntosalilla ja lenkkeillä. Tällöin myös mieleni on virkeämpi ja olen tyytyväisempi ulkonäkööni. Tällöin en arista enää uusien ihmisten kohtaamista. Uskon saavuttavani tämän 3 kuukaudessa.”

Saavuttamisen mekaniikka ei ole mitään ydinfysiikkaa. Aluksi on konkretisoitava mitä haluaa. Sen jälkeen on hyvä perustella itselle miksi näitä asioita haluaa. Mitä hyvää ja huonoa elämällesi tapahtuu kun pääset/jos et pääsekään tavoitteeseesi. Viimeisenä on mietittävä miten nämä asiat saavuttaa.

Välillä tuon ”miten” osuus on vaikeinta. Saattaa olla puute tiedosta, jaksamisesta, ajasta tai itsekurista. Siksi on fiksua pyytää apua, kun oma tietämys, osaaminen tai jaksaminen loppuu. Usein vain meille suomalaisille tuo avun pyytäminen on epämieluisaa. Mielummin purraan hammasta ja opetellaan kantapään kautta, kun avataan se suu ja pyydetään apua.

Anna minun auttaa sinua ja varaa aika ilmaiseen alkukonsultaatioon tästä! Tehdään sinunkin tavoitteistasi selkeitä, jolloin saavutamme ne varmasti ja voit alkaa elämään unelmaasi!

Much Love

Sara

bottom of page