top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Kovaan kuntoon lihaskuntoharjoittelulla, miksi?

Meneillään on kova hypetys salitreenaamisesta ja fitnessbuumi käy vilkkaana. Osa siitä on mielestäni turhaa hömpöystä ja jopa haitallista minäkuvalle. Kuitenkin olen samaa mieltä siitä, että salitreenaamisesta on hyötyä monelle ja että ihmisiä pitäisi innostaa saliharrastukseen enemmän. Olipa lajisi melkein mikä tahansa, kannattaa sen ohelle lisätä lihaskuntoharjoittelua.

Miksi siis pitäisi yhdistää treeneihinsä lihaskuntoharjoittelua?

Lihaskuntoharjoittelulla on monia positiivisia vaikutuksia keholle, että mielelle. Lihaskuntoharjoittelu mm.

  • Parantaa aineenvaihduntaa, hyvä aineenvaihdunta edistää vireyttä ja jaksamista. Kun aineet liikkuvat kehossa vilkkaana, on keholla mahdollisuus käyttää ravinto-aineita paljon tehokkaammin. Tämä tukee myös laihduttamista, että lihaksen kasvatusta.

  • Pitää lihakset vahvoina, auttaa mm. ehkäisemään vammoilta ja tapaturmilta kun lihakset tukevat kehoa.

  • Hyvä lihaskunto ja –tasapaino ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoilta sekä –sairauksilta. Auttaa esim. niska-hartiaseudun vaivoja.

  • Lihaskuntoharjoittelu vaikuttaa positiivisesti anabolisten hormonien (kasvuhormoni ja testosteroni) pitoisuuksiin elimistössämme, joka ehkäisee mm. masennusta ja ylläpitää vireyttä sekä jaksamista.

  • Lihaskuntoharjoittelun avulla voi muokata kropan ulkonäköä. Lihaskuntoharjoitelulla voidaan rakentaa näyttävämmät lihakset tai kiinteyttää vartaloa solakammaksi.

Oma hyvinvointi on myös omalla tavallaan avain onnellisuuteen. Jos vuodesta toiseen matkaat elämääsi väsyneenä, huonostivoivana ja itseesi tyytymättömänä, jää varmasti moni elämänilo välistä.

Miksi siis katsella sivusta, kun toiset nautiskelevat tuloksista ja iloisemmasta elämästä? Voit vaikuttaa omaan elämääsi, jaksamiseesi ja myös läheistesi hyvinvointiin.

Liikuntaharrastuksen ei tarvitse olla vaikeata tai liian rankkaa. Jo pienillä asioilla saat paljon enemmän aikaiseksi, kun sohvalla istumisella. Vaikeinta on päätös aloittamisesta, sen toteuttaminen ja ylläpito. Kun saat projektin aluilleen ja päätät itse pitäytyä siinä, kaikki loppu sujuu itsestään. Ja jos ei suju, apua on aina saatavissa, kunhan vain uskallat pyytää sitä!

”Jos haluat edetä nopeasti, kulje yksin. Jos haluat päästä pitkälle, taita matkaa yhdessä muiden kanssa.”

Pian järjestetään taas uusi positiivisellä mielellä ja huumorilla höystetty, tehokas kuntosaliharrastuksen saloihin opettava kuntosalin starttikurssi. Tule sinäkin mukaan ja opi treenaaman oikeilla tekniikoilla, fiksusti kehoa kuunnellen! Lue lisää täältä!

Lue tämän artikkelin tueksi myös tämä:

Much Love

Sara <3

bottom of page