top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Valmentajan vinkit terveelliseen ruokavalioon!

Kokemusteni kautta olen huomannut, että ruokailua saattaa varjostaa kolme sudenkuoppaa mihin helposti sorrutaan. Varsinkin jos muutosta kaivataan nopeasti.

Kuulostaako nää tutulta?

1. Monimutkainen toisi tuloksia


Monimutkainen ja vaikea dieetti jossa kaikki on kielletty ja jokainen ruoka pitää punnita. Koska vain kurinalaisuus ja paperin seuraaminen tuo tuloksia

Ehei tuo on täyttä höpöhöpöä.

Terveellinen ruokavalio oikeastaan on todella simppeliä ja yksinkertaista. Syöminen kannattaa mieluummin yksinkertaistaa kun monimutkaistaa onnistuakseen pitkällä tähtäimellä.

Monesti retuperällä ovat mm. kasvikunnan tuotteiden syömisen vähäisyys, höttöhiilarit tai piilosokeri. Näitä ongelmia ei ratkaista monimutkaisella pussikeittodieetillä, vaan ihan yksinkertaisesti muuttamalla se asia mikä ei syömisessä toimi.
2. Kaikki tai ei mitään ajatteluun sortuminen


Ruokailua ei kannata muuttaa uhkapelaamiseksi jossa vaihtoehdot ovat kaikki tai ei mitään. Vältellään ravintoaineita, syödään yksipuolisesti tai sitten syödään kaikkea ja koko ajan.

Ei se vaan toimi.

Kannattaisi lähteä katsomaan isommalla skaalalla ja etsimällä tasapainoa syömisen suhteen. Monipuolisen ruokavalion on monissa eri tutkimuksissa todistettu tukevan terveyttä ja uskon, että se vie tuloksiin. Kohtuullinen herkuttelu on mielestäni myös täysin ok, kuhan sekään ei lipsahda kaikki tai ei mitään ajatteluun.

3. Kituutus - palkitsemis ajatteluun sortuminen


Ongelmat syömiset kanssa kehkeytyvät oikein kunnolla kun ruokavaliosta on muodostunut sellainen, että sen eteen pitää jatkuvasti kärsiä. Kärsimis ajattelua helposti seuraa palkitseminen, koska minähän olen kärsinyt. Tämä ei toimi pitkällä tähtäimellä, eikä tavat tällä tavoin muutu.

Uuden syömisen opetteleminen voi toki vaatia suuria muutoksia, mutta voisiko näkökulma asiaan olla jokin muu kuin kärsiminen?
Millaisia ajatuksia sulla herää näistä?


Ps. Saralta saa henkilökohtaisesti suunnitellun ruokavalion! Kurkkaa täältä lisää!

Comentarios


bottom of page