top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Testauksilla tietoa kehon tilanteesta

Milloin olet käynyt testaamassa kehosi tämän hetkisen tilanteen?

Aika ajoin lähes jokaisen meistä aktiiviurheilijoita olisi tärkeätä testata kehon nykyistä tilannetta, varsinkin jos tavoitteet tähtäävät terveyden ylläpitämiseen.

En puhu siis nyt mistään penkki maksimista tai verikokeista, vaan kehon liikkuvuuden, lihaskunnon, aerobisen kunnon ja kehonkoostumuksen mittaamisesta.

Miksi?

  • Tehokas tavoitteiden asettelu, vaatii aika aikaista kuntotestien suorittamista, näin pystytään konkreettisemmin toteamaan mitkä osa-alueet ovat kehittyneet ja mitkä eivät.

  • Motivaatio jatkaa oikeita asioita kuntoilun suhteen kasvaa, kun näkee mustaa valkoisella, miten on kehittynyt.

  • Pystytään parantamaan heikommaksi jääneitä liikkeitä tai kunnon osa-alueita.

  • Pystytään huomaamaan mahdolliset puolierot ja korjata ne.

  • Todeta mahdolliset liikkuvuushäiriöt tai liikkuvuutta rajoittavat tekijät. Ilman tarvittavaa liikkuvuutta ei joitakin liikkeitä pystytä suorittamaan oikein, mikä lisää loukkaantumisriskiä.

  • Testauksella voidaan huomata ja ehkäistä tai hoitaa ylirasitustilaa ja vähentää urheiluvammojen syntyä.

  • Testaukset kertovat tärkeää informaatiota treenauksen kehittämistä ja optimoimista varten tulevaisuuteen.

Millaiset ovat hyvät ja tasapainoiset testaukset?

Niissä olisi tärkeätä olla yhdistettynä mahdollisimman monta kunnon osa-aluetta, eli lihaskuntotestejä, aerobisesta kunnosta kertova testi, liikkuvuutta mittaava testi, kehonkoostumusmittaus ja mahdollisesti myös mittanauha mittaukset, ennen ja jälkeen kuvat, sekä uusimpana voi kokeilla myös First Beat – Hyvinvointianalyysiä!

Kuntotestit harvemmin ovat mitää kovin kalliita, mutta kannattavat aivan varmasti! Itse ei aina voi tajuta tai muistaa kaikkia asioita hyvinvoinnissa, siksi onkin hyvä katsoa kuntotestien avulla yhdessä missä mennään.

Olisitko sinä kiinnostunut saavuttamaan kesäkunnon, joka säilyy myös kesän jälkeen? Kesällä kuuluu nauttia hyvästä ruuasta ja lomasta, mutta ylimääräiset grilliherkut voi laittaa myös hyötykäyttöön 😉 Aktivoidu siis myös kesällä liikkumaan! Jos tuntuu, että siihen tarvitaan apua, kurkkaa huokeat kesän minivalmennuspaketit täältä! Yleisesti treenausmetodeistani voit lukea täältä!

Much Love

Sara

bottom of page