top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Asiacascase: Peruskunnon rakentaminen nollista nuorelle naiselle

Asiakkaan taustatiedot:

20 v nuorinainen , joka opiskelee fyysistä ammattia. Hän tahtoo kasvattaa lihasmassaa ja peruskuntoaan. Ei ollenkaan aikaisempaa salitaustaa.

Tavoitteet?

 1. Lihaskunnon parantaminen

 2. Aerobisen kunnon kasvattaminen

 3. Perusterveys

 4. Työssä jaksaminen

Mitä asiakas tarvitsee saavuttaakseen tavoitteensa?

 1. Perusteet läpikäymisen kunnon kasvattamiselle, eli miten hän yhditelee aerobista, kuntosalia ja palauttavaa harjoittelua

 2. Helpon ja yksinkertaisen ohjelman, jonka kanssa on mukavaa aloittaa uusi harrastus

 3. Tukea ja apua uuden projektin kanssa, jotta saa luottoa itseensä ja projektiin

 4. Jatkuvuutta eli joka viikottaiset tapaamiset, joilla varmistetaan terveellisten elintapojen juurtuminen tavaksi

 5. Ruokavalion läpikäynnin, mutta ei tiukkaa ruokavaliota (esim. kalorienlaskentaa)

Asiakkaan haasteet?

 1. Uudet asiat tuovat niin onnistumisia kun epäonnisumisia, joten sitoutumisen löytäminen voi olla haaste ainakin alkuun

 2. Fyysinen työ kuormittaa kroppaa, joten energian löytäminen, sekä riittävä palautuminen

 3. Pelko salimaailmasta, kun aikaisempaa kokemusta ei ole

 4. Aikatauluttaminen

Aloitime asiakkaan kanssa ensin keskustelemalla siitä mitä treenaaminen vaatii ja edellyttää. Teimme tavoitteiden asettelua ja motivoinnin luomista ekoilla kerroilla. Halusin hänen ymmärtävän varmasti, ettei muutos ole yhtä yksinkertaista kuin television katsominen, muttei kuitenkaan mahdotontakaan. Motivaatiota hänellä oli runsaasti, mutta tietoa vain puuttui.

Masentavaa kyllä testauspäivänä saimme rehellisen aitoja tuloksia hänen kunnostaan, siitä oli matka vain ylöspäin. Hän tuntui olevan erittäin sitoutunut nähdessään relistisesti sen missä mennään. Loin hänelle yksijakoisen ohjelman josta oli hyvä aloittaa. Ohjelma oli mahdollisimman simppeli, mutta tehokas samaan aikaan.

Ruokavalion aloitimme porrastetusti, eli lähdin katsomaan mitkä asiat olisi tärkeintä muuttaa ensimmäisenä. Tälläisiä olivat mm. ruokarytmi ja vedenjuonti.

Olemme trenanneet nyt noin 5 kk ja hän on kehittynyt roimasti! Liikepankki on kasvanut huomattavasti ja hän pärjää jo salilla hyvin yksinkin! Vielä on viilattavaa ruokavalion kanssa, sekä aikatauluttamisen, mutta silmin nähtävät tulokset puskevat häneen motivaatiota! Vielä meillä on aikaa puskea lisää rautaa tankoon ja tehdä muutama punnerrus lisää!

Olen ylpeä valmentaja, olen todella pystynyt auttamaan häntä!

Haluaisitko sinäkin henkilökohtaista valmennusta maksimoimaan kehityksesi ja tuloksesi? Kurkkaappa täältä lisää valmennusmetodeistani ja kuinka sinäkin pääset tavoitteisiisi!

Much love

Sara

bottom of page