top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Jaanan muutostarina - "Operaatio kuntoutuspotilaasta kuntosalin vakkariasiakkaaksi!"

Taustatiedot:

Ikä: 33 Ammatti: Palvelupäällikkö

Liikuntatausta: kuntosali, spinning ja pyöräily kuuluneet liikuntarutiineihin oikeastaan koko aikuisiän. Usein kuitenkin kausiluontoisesti eli välissä on ollut taukoja, jolloin liikunta on ollut vähäistä. Lapsena harrastin aktiivisesti sekä yleisurheilua että taekwondoa. Tavoitteet:

Henkinen: Parempi itsetunto ja luottamus omiin kykyihin. Lisäksi tavoitteenani oli/on löytää keinoja henkisten vastoinkäymisten ja stressin käsittelyyn fyysisen hyvinvoinnin kautta.

Fyysinen: Kehonkoostumuksen muokkaaminen (= rasvaprosentin laskeminen, kiinteytyminen ja lihasmassan lisääminen), lihaskunnon parantamisen osalta tavoitteena oli erityisesti alakropan lihasten vahvistaminen polvivaivojen helpottamiseksi ja aiemmin samana vuonna murtuneen olkapään loppuun kuntouttaminen.

Konkreettisin tavoite: pystyä tekemään kaksi leuanvetoa kehonpainolla vuoden 2018 loppuun mennessä

Kuvituskuva

Omat haasteet ennen valmennusjakson alkamista? Mitkä asiat olivat huonosti/vaikeita?

"Syksyllä 2017 minulla meni sijoiltaan ja murtui olkapää. Murtuman takia jouduin tietenkin olemaan liikkumattomana jonkin aikaa ja sairaslomalla ei myöskään yksikätisenä syömisiä tullut hirveästi mietittyä. Seurauksena olikin kunnon lasku ja painon nousu. Lisäksi minulla on ollut teini-iästä asti polvien kanssa ongelmia eikä niitä leikkauksista huolimatta ole saatu kuntoon. En ole siis pystynyt juoksemaan tai hyppimään koko aikuisikänäni mikä on omalta osaltaan rajoittanut liikkumista."

Ratkaisun hetki, kun asiat muuttui, miksi ne muuttui, mitä tapahtui? Miksi otit yhteyttä PT?

"Minulla oli paino alkanut nousta jo ennen olkapään murtumista mutta sairaslomani loppupuolella kun tajusin kuntoni laskeneen ja painon nousseen vielä entisestään olin todella turhautunut ja koin että asialle on tehtävä jotain. En kuitenkaan oikein tiennyt mistä aloittaa koska rajoitteita oli sekä olkapään että polven takia melko paljon.

Olen aina ollut kohtuullisen hyvä käymään treenaamassa itsekseni mutta ajattelin että tällä kertaa tilanne oli sellainen että tarvitsin apua. Kävin toki fysioterapiassa olkapään takia mutta halusin kokonaisvaltaisempaa tukea. Ihmisen, joka oikeasti tietää mitä tekee, on tukena, kannustaa ja on läsnä silloin kun sitä tarvitsen.

Olin ennenkin miettinyt PT:n ottamista avuksi mutta ehkä hieman pelännyt motivaation löytymistä; onhan PT:n kanssa treenaaminen melko hintavaa. Tällä kertaa kuitenkin uskoin, että motivaatiota voisi löytyäkin koska olin olkapään kuntoutuksessakin päässyt yllättämään itseni sillä miten tunnollisesti ja säännöllisesti jaksoin tehdä harjoituksia."

Kuvituskuva

Miksi valitsit Saran tähän tehtävään, mitä kautta löysit Saran? "Löysin Saran ihan netistä surffailemalla ja huomasin erään puolitutun kehuneen Saraa joten päätin tutkia enemmän. Koska kaikki palaute ja nettisivuilta löytyvä tieto tuntui täsmäävän siihen mitä hain, päätin ottaa Saraan yhteyttä. Tapasimme melko pian ja heti alusta lähtien tuntui että Sara kuunteli ja oli aidosti kiinnostunut. Myös kemiat tuntuivat menevän yksiin joten päädyin valitsemaan Saran valmentajakseni."

Mikä sinusta oli hyvää valmennuksessa?

"Monikin asia!!! Erityisen hyvää oli selkeät ohjeet liikkeiden läpikäymisessä. Toiseksi Saran kannustava ote on ihan mahtava. Tätä ennen minulla ei ole näköjään ollut mitään tietoa mitä kovaa treenaaminen voi olla ja kuinka paljon itsestään voi saada irti kun vaan antaa kaikkensa!

Toisaalta Saralta löytyy myös ymmärrystä ja osaamista henkisen puolen asioiden yhteydestä jaksamiseen ja palautumiseen. Minulla oli treenijakson aikana useita vastoinkäymisiä ja työstressiä. Väistämättäkin tällaiset asiat vaikuttavat myös treenaamiseen ja sainkin Saralta tukea ja vinkkejä miten saada asiat tasapainoon silloin kun tuntuu että ollaan jaksamisen rajoilla.

Parasta on ollut huomata jatkuva kehittyminen ja voimien lisääntyminen. Polveni eivät ole koskaan vaivojen alkamisen jälkeen kestäneet yhtä hyvin kuin nyt."

Mitkä asiat tuntuivat sinusta haasteellisilta valmennusjakson aikana? Millaisia alamäkiä tuli?

"Aivan alkuun haastavinta oli malttaa olla varovainen ja kärsivällinen edelleen toipuvan olkapään kanssa. Myös polvien kanssa oli haastetta alkuun kun tein liikkeitä joita en ollut aikoihin (tai jopa koskaan) tehnyt.

Onneksi kuitenkin uskalsin jatkaa turvotuksista ja kivuista huolimatta koska lopputuloksena on huomattavasti vähäisemmät kivut sekä vahvemmat lihakset kuin aiemmin. Stressin ja vastoinkäymisten hallinta oli myös haastavaa. Myös uniongelmat ovat tuoneet oman haasteensa jaksamiseen."

Mitä negatiivista tai kehitettävää sinusta valmennuksessani olisi?

"Asiakkaiden välissä voisi ehkä oli esim. 5-10 min ”vaihtoaika” koska usein on tuntunut että lopulta jää aikaa hieman alle tunti kun vaihdossa menee väkisinkin hetki ennen kuin pääsee aloittamaan uuden asiakkaan kanssa."

Sinun terveisiä muille/tuleville asiakkaille?

"Jos haluat pt:n joka oikeasti välittää ja osaa huomioida asiakkaan tarpeet yksilöllisesti niin Sara on juuri oikea valinta! Sara on samalla rento mutta vaativa ja kannustaa kokeilemaan uusia asioita joihin et ennen ole edes uskonut pystyväsi. Itsensä ylittämisen tunne on todella palkitseva.

Olenkin ollut niin tyytyväinen, että matkani jatkuu edelleen Saran kanssa. En malta odottaa mihin vielä yhdessä pääsemme!"

Jaana voittajafiiliksellä kivitreenien jälkeen!

Jaana Vahtera

Kiitos Jaanalle tästä todella rehellisestä ja sydämellisestä palautteesta! <3 Matka jatkuu ja kuntotaso kasvaa!

Samaistuitko sinä Jaanan kertomaan? Kamppailetko samanlaisten haasteiden kanssa, mutta tavoitteesi on niistä huolimatta päästä kovaan kuntoon? Varaa aika sitten ilmaiseen alkukonsultaatioon, niin keskustellaan lisää siitä kuinka voisin auttaa sinua!

Ota yhteyttä täältä!

Valmennuksesta voit lukea lisää täältä!

bottom of page