top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Kiitollisuus ja runsaus

Tässä näin joulun alla ja loman lähestyessä jäin miettimään kiitollisuutta, sitä kaikkea mitä mulla on. Ja mitä olen saavuttanut elämässäni ja kuinka onnekas oon ympärilläni olevista ihmisistä.

Mietin kuinka monta asiaa oon saavuttanut vain tämän vuoden aikana. Vuoden 2017 alussa kirjoitin unelmalistan, missä osa unelmista oli saavutettava tämän vuoden aikana ja osa sitten joskus kauemmassa tulevaisuudessa. Unohdin listan todella pitkäksi aikaa, kunnes se sattui tulemaan puheeksi ystävän kanssa ja kaivoin sen esiin toimistoni pienestä sekamelskasta :D

Niitä juttuja siinä listassa oli paljon, osa hyvinkin arkisia, osa taas villimpiä. Tunsin suurta ylpeyttä, kun tajusin kuinka monta olin yliviivannut. 12 yliviivattua 17 unelmasta. Woow… Täytyypi alkaa kohta listaamaan mitä tahdon ensi vuonna saavuttaa!

Kun vuotta 2017 kelaa taaksepäin, on ihan hurjaa ajatella, miten paljon on elämä muuttunut. Oonko mä tosiaan saanut näin paljon aikaiseksi? Niin helpolla sitä turtuu siihen omaan tekemiseen, eikä nää niitä saavutuksia, sitä vain katsoo sitä mikä puuttuu. Mutta kun avaa silmät ja antaa mahdollisuuden runsaudelle ja kiitollisuudelle, alkaa näkemään hiiirrveästi asioita!

Päätin listata tärkeimpiä asioita mistä olen kiitollinen:

 • Oma firma, jonka sain ensimmäisen vuoden aikana hyvin jaloilleen

 • Työ mitä rakastan

 • Läheiset, perhe ja ystävät, tämän vuoden aikana on selkiintynyt se ketkä ovat mulle ne oikeasti tärkeimmät ihmiset

 • Oma koti, jossa todella tykkään asua ja jossa mun on hyvä olla

 • Oma koira!!! IIIKKKK!! noin 21 v unelmoinnin jälkeen se on totta <3

 • Kokemukset, mm. matka Thaimaassa, mökkeily

 • Parempi fyysinen kunto, terveys ja tyytyväisyys omaan ulkonäköön

 • Parempi rahatilanne

 • Parempi koulutustaso

 • Kehut ja ylpeyden tunne valmentajiltani ja coacheiltani

 • Uudet harrastukset/vanhojen aloittaminen uudelleen

Voisin jatkaa listaa loputtomiin tässä runsauden mielentilassa, tämä on mahtavaa! Kun tähän mielentilaan pääsee, ei esteet tulevan tiellä tunnu miltään!

Runsaus

Runsaus ja rikkaus ovat oikeastaan aivan eri asiat. Runsaus on aina olemassa ympärillä, kun sen sallii. Rikkaus taas pitää kerätä, sen eteen pitää raataa, kärsiä tai taistella ja sitä puolustetaan kiivaasti.

Runsaus ei liity omistamiseen toisinkuin rikkaus. Rikkaus on usein sitä, että ei näe runsautta ja siksi koittaa kerätä vastaisuuden varalle jotakin sellaista mitä ei tarvitse juuri nyt. Usein rikkauden kerääjä elää puutteen maailmassa; tarvittavia asioita ei ole tarpeeksi, vaan niistä pitää tapella. Rikas on usein runsauden ulkopuolella oleva ”rikas köyhä”.

Runsaudessa eläjä ei odota, vaan alkaa toteuttamaan unelmiaan ja kaikki raha sekä muut resurssit mitä tarvitaan, ilmestyy kuin itsellään, on kuin ”nosteessa”. Runsaudessa eläjällä ei ole koskaan puutetta mistään, mitään ei jää tekemättä tai kokematta, mutta silti hänellä ei välttämättä ole yhtään ylimääräistä. Ei enempää kuin tarvitsee.

Mitä sitten löytää runsautta tai saada sen käyttöön omassa elämässään?

Olennaista on löytää oma polku elämässä, kun se on löytynyt, tehdään niitä asioita, jotka siellä tulevat vastaan. Omalla polullaan saa kaikkea mitä siellä oikeasti tarvitsee.

Usein se joka haikailee vain rikkautta, ei tiedä vielä mihin on menossa. Rikkaus ei voi olla elämän suunta, koska silloin surullisimmillaan jää jäljelle vain raha, kuuluisuus tai valta, muttei mitään muuta.

Rahassahan ei ole sinällään mitään vikaa vaan me kaikki tarvitsemme sitä elämään, mutta pelkän rahan hankkiminen voi viedä täysin väärille sivupoluille, pois sieltä omalta polultaan, jossa aikaa menee vain hukkaan. Sitten yhtäkkiä huomaa, ettei ole saavuttanut mitään itselle tärkeää. Ihmiset jotka ovat löytäneet oman polkunsa eivät kauheasti tuhlaa aikaa ja ajatuksiaan rahaan, valtaan tai julkisuuteen, he elävät omaa elämäänsä…

Saadakseen jotakin uutta elämäänsä pitää tehdä tilaa, antaa mahdollisuus ja lupa uusien asioiden runsaudelle. Silloin ei voi keskittää focustaan siihen mitä elämästä puuttuu ja raataa sen eteen. Silloin pitää tehdä tilaa, raivata aikaa ja miettiä mikä tässä tilanteessa on kaikista parasta minulle? Sitten vain jäädään odottamaan ja katsomaan mitä ilmestyy. Näin alkaa löytää oman polkunsa alkua! Tottakai runsaudessakin eläjä tekee töitä unelmiensa eteen, mutta se ei ole raatamista, vaan matkasta nauttimista!

Pysähdy ja mieti hetki, jonka jälkeen listaa paperille:

Mistä on puute?

Mistä on runsautta?

Jos lista ei miellytä sinua, on aika alkaa tekemään asialle jotakin!!

Muista, aina on lupa sallia itselleen apua! Runsauden yksi keskeisimmistä logiikoista on yhteistyö, josta syntyy molemmille lisää hyviä asioita!

Teen henkistä valmennusta tukemaan elämäntapamuutosprojekteja, jossa mm. rakennetaan motivaatioita, päästetään irti huonoista uskomuksista ja toimintamalleista, sekä harjoitellaan voimavarojen aktivointia! Olisitko sinä kiinnostunut kokonaisvaltaisesta valmennuksestani? Kurkkaa tänne ja lue lisää!!

Much Love

Sara

bottom of page