top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Riikka - Muutostarina, sano ei dieteille!

Taustatiedot:

Nimi: Riikka

Ikä: 26v

Ammatti: Myyntisihteeri

Lähtöpaino: 67,2 paino nyt: 65,7

Pituus: 171,5 cm

Kuvituskuva

Kerro aluksi sun liikuntataustastasi?

"Liikunta on ollut iso osa elämääni aina. Harrastuksiin on kuulunut mm. koripallo ja ratsastus, ja lenkkeilystä on huolehtinut viimeiset 11 vuotta koira. Saliharrastuksesta innostuin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, ja viimeisen vuoden ajan olen harjoitellut salilla 3-5 kertaa viikossa."

Kerro tavoitteistasi?

"Tavoitteenani oli löytää tasapaino urheilun, levon ja syömisen välillä. Tahdoin terveet elämäntavat ja hieman kiinteytyä, etenkin vatsan seudulta. Tahdoin myös ylittää omat mukavuusalueeni rajat treeneissä."

Mitkä olivat sun haasteet ennen valmennusjakson alkua?

"Olen harrastanut ratsastusta melkein koko ikäni, ja hevoset ovat aina vieneet suurimman osan vapaa-ajastani. Olin hevosen omistaja neljä ja puoli vuotta, ja kun hevoseni viime syksynä jouduttiin lopettamaan, oli minulla paljon ylimääräistä aikaa käsissäni enkä tiennyt mitä sillä tehdä. En ollut valmis menemään heti eteenpäin ratsastusharrastukseni kanssa, vaan halusin ottaa aikaa itselleni. Päätin, että haluan panostaa omaan hyvinvointiini ja haastaa itseäni enemmän, koska olin jo useamman kuukauden ajan ollut ihan jumissa omien salitreenieni kanssa. Ajatus Pt:n palkkaamisesta oli ollut kauan jo mielessä, mutta nyt oli vihdoin sopiva hetki."

Miksi valitsit Saran tähän tehtävään?

"Päädyin ihan sattumalta lukemaan Saran blogia, jossa oli hyviä kirjoituksia, jotka herättivät mielenkiintoni. Yksi tärkeimpiä kriteerejä itselleni oli pt:n valinnassa se, että en aio ryhtyä dieetille. Diettaaminen on aina saanut mut vaan syömään enemmän. En halunnut mitään kituuttelu ruokavalioita, vaan halusin mennä hyvinvointi edellä. Kun kävin tapaamassa Saraa ensimmäistä kertaa, oli päätös sen jälkeen helppo. Taskukokoinen duracell tietopankki – kaikki mitä tarvitsin!"

Mikä oli susta valmennuksessa hyvää?

"Valmennuksessa oli paljon hyvää, vaihtuvat treeniohjelmat pitivät mielenkiintoa yllä ja myös ymmärsin vihdoin kehonhuollon tärkeyden. Ruokavalio ei ollut mikään lista ruoista mitä saa syödä vaan ennemmin suuntaa antava kartta siitä miksi kannattaa syödä tiettyjä ruoka-aineita ja milloin."

Mitkä asiat tuntuivat haasteellisilta valmennusjakson aikana? Millaisia haasteita/takapakkia matkan varrelle tuli?

"Haasteellista valmennusjaksossa oli elämäntilanteeni suuret muutokset, jotka osuivat juuri samalle keväälle. Uusi työpaikka, uusi kämppä ja lomamatka sekoittivat intensiivistä treenaamista projektin puolessa välissä. Treenit ei missään vaiheessa olleet kokonaan tauolla, mutta silloin kun elämässä muut asiat vie fokuksen, tuntuu ettei keskittyminen riitä 100 prosenttisesti kaikkeen."

Kuvituskuva

Mitä negatiivista tai kehitettävää valmennuksessani olisi?

"Ainoa huono puoli oli se, että treenit olivat aina Myllypurossa. Iso plussa olisi ollut jos oltais käyty oman salin laitteilla esimerkiksi treeniohjelmat läpi. Salien laitteissa on yllättävän paljon eroja."

Pääsitkö tavoitteisiisi? Missä onnistuit omasta mielestäsi parhaiten? Vastasiko valmennukseni tarpeisiisi ja tavoitteisiisi?

"Loppu kuntotestin tulokset yllätti mut täysin. Kolmessa kuukaudessa rasvaprosenttini laski 2% ja lihasta kasvoi tilalle melkein kilo! Kuntotestissä onnistuin parantamaan kaikkia tuloksiani. Lisäksi liikkuvuuteni oli parantunut huomattavasti. Tavoitteena ei ollut pudottaa painoa, vaan nimenomaan polttaa rasvaa. Projektin aikana opin paremmin kuuntelemaan kroppaani, ja nykyään osaan myös levätä silloin kun tuntuu että kroppa ei ole palautunut, enkä koe siitä huonoa omaatuntoa. Vielä omaan tavoitteeseen on vähän matkaa, mutta nyt mulla on kaikki tarvittavat työkalut siihen."

"Kiitos ihan kauheasti kaikesta! Olen todella iloinen ja onnellinen, tää on ollut tosi motivoiva kevät! Ehdottomasti katsotaan uutta valmennusjaksoa syksyllä lomien jälkeen."

Kuvituskuva

Sinun terveisiä muille/tuleville asiakkaille?

"Jos on oma motivaatio hukassa, tai tuntuu että oma treeni jumittaa, niin suosittelen lämpimästi!

Jos sanot EI diettaamiselle ja KYLLÄ läpi elämän kestävälle hyvinvoinnille niin Saralta löytyy siihen tarvittavat avaimet. Loppu on itsestä kiinni."

Riikka

Muutos on mahdollista, kun se lähtee omasta halusta, välillä kuitenkin tarvitaan tueksi ja avuksi joku muu. Näin kävi myös Riikalle, joka veteli huikeat muutokset ensimmäisen ja viimeisen kuntotestin välillä. Samalla hän ylitti henkilökohtaiset rajansa, sekä oppi kuuntelemaan kehoaan. Tasapaino levon, urheilun ja ruuan väliltä löytyi! Matkaa kuitenkin mahtui alamäkiä ja haasteita, mutta päivääkään hän ei enää vaihtaisi.

Tahtoisitko sinäkin elämällesi aivan uuden suunnan? Kurkkaa tänne, tehdään yhdessä sinunkin unelmistasi mahdollisia! Täältä voit lukea myös yleisesti siitä, mitä personal trainer tekee ja kuinka hän auttaa tuloksiin pääsemisessä!

Much Love

Sara

bottom of page