top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Rasva ei pala ilman rasvaa!

Nyky-yhteiskunnassamme pelätään rasvoja kuin ruttoa. Vähärasvaiset tai rasvattomat tuotteet myyvät kauppojen hyllyt tyhjäksi, mutta monet eivät tiedä mitä ne oikeasti sisältää tai mitkä ovat niiden haitat kun rasvat on keinotekoisesti poistettu/korvattu jollakin. Rasvattomat tuotteet eivät ole aina paras vaihtoehto koska ihmisen KUULUU saada elimistöönsä rasvoja, jotta se voi toimia oikein ja optimaalisesti.

Rasvan määrää huomattavasti tärkeämpää on rasvan laatu!! Jos popsii sipsejä ja munkkeja rasvan toivossa, niin niistä rasva tarttuu vain vyötärölle… Sen sijaan hyvät rasvat auttavat esimerkiksi laihduttajaa polttamaan rasvaa lihaksien ympäriltä oikeanlaisella käytöllä.

Rasvanpolttoon liittyviä tekijöitä on monta ja tässä artikkelissa käsittelen hyvien rasvojen merkitystä. Lisää rasvan luonnollisesta polttamisesta voit lukea täältä!

Mitä ovat hyvät rasvat?

Hyviä rasvoja ovat pehmeät kerta- ja monityydyttymättömät rasvat. Niitä löytyy esim. margariineista, kasviöljyistä sekä kanan ja kalan rasvat sisältävät enimmäkseen pehmeitä rasvoja. Myös ihmiselle välttämättömät rasvahapot, linolihappo ja alfalinoleenihappo, ovat pehmeitä rasvoja.

Mihin niitä tarvitaan?

Niitä tarvitaan mm. ihon, näön ja limakalvojen hyvinvointiin. Rasvaa tarvitaan solujen rakennusaineeksi ja energiantuottoon. Lisäksi ne auttavat ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa ja verenpainetta sekä parantaa sokeriaineenvaihduntaa. Elimistö tarvitsee hyviä rasvoja myös rasvaliukoisten vitamiinien imeytymiseen, kuten E, D ja K. Myös nivelet, hermosto ja muisti tarvitsevat pehmeitä rasvoja, mielialasta puhumattakaan. Välttämättömiä rasvahappoja on saatava ruuasta, koska elimistö ei pysty niitä muodostamaan.

Mitä raaka-aineita kannattaisi lisätä ruokavalioon, jotta saa hyviä rasvoja?

Esimerkiksi nämä raaka-aineet ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja kun ruokavalion täytyy lisätä hyviä rasvoja:

  • Avokado

  • Kanamunat

  • Oliiviöljy

  • Pähkinät

  • Siemenet

  • Kala

Suosi aina ensisijaisesti luonnollisia rasvanlähteitä, eli normaalista arkiruuasta saatavia rasvoja, kuin niiden korvaamista pillereillä! Toki esimerkiksi kala-allergikkojen on syytä miettiä esim. omega 3 rasvojen ottamista purkista.

Miltä tuntuisi aloittaa elämäntapamuutos yhdessä jonkun kanssa? Käy täältä fiilistelemässä miltä se tuntuisi ja millaisilla konkreettisilla toimivilla tekniikoilla voisin auttaa sinua! Täältä löydät myös yleisesti tietoa siitä mitä personal trainer palvelut ovat!

Much Love

Sara

bottom of page