top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Piilosokeri!

Tiesitkö, että monet suosituista ruokatuotteista sisältävät paljon piilosokeria?Esimerkiksi jogurtit, mehut ja valmisruoat voivat sisältää yllättävän paljon sokeria, joka voi vaikuttaa haitallisesti terveyteesi. Esimerkiksi yksi purkki jogurttia voi sisältää jopa 4-6 teelusikallista sokeria!


Liiallinen sokerin saanti voi johtaa moniin terveysongelmiin, kuten ylipainoon, diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten paljon sokeria syömme päivittäin. Vältä lisättyä sokeria ja valitse mieluummin luonnollisia makeutusaineita ja opettele nauttimaan myös vähemmän makeasta ruuasta.
Onneksi on olemassa myös vähemmän sokerisia vaihtoehtoja. Väliateroilla voit kokeilla esimerkiksi maustamatonta jugurttia ja lisätä siihen marjoja tai hedelmiä tuomaan makeutusta. Jos kaipaat juotavaa, kokeile vettä tai kivennäisvettä maustettuna tuoreilla sitruunan- tai appelsiiniviipaleilla, sen sijaan, että joisit limuja, mehuja tai makeutettuja kivennäisvesiä. Valmisruokien sijaan kannattaa panostaa kotiruokaan ja käyttää mausteita tuomaan makua! Pienillä muutoksilla voit vähentää sokerin määrää ja pitää terveytesi kunnossa! Sokeria vähentämällä usein karisee huomaamatta myös kiloja!


Pienillä muutoksilla voit pitää terveytesi kunnossa!


(Lähteet: Sydänliitto, WHO)

Much love,

Sara


Ps. Apua terveellisen ruokavalion muodostamiseen saat valmennuksessani! Lue lisää täältä!

Comments


bottom of page