top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Onko liikkumattomuuden haitat todellisia?

Liikunta on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa, ja sen hyödyt ovat kiistattomat. Säännöllinen liikunta vähentää riskiä sairastua moniin sairauksiin, kuten sydänsairauksiin, diabetekseen ja tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Lisäksi liikunta parantaa mielialaa ja energisyyttä.Kuitenkin liikkumattomuuden haitat ovat myös todellisia. Pitkäaikainen istuminen lisää riskiä ylipainoon ja lihavuuteen, sydänsairauksiin ja diabetekseen. Istumisen aikana energiankulutus on matalaa, mikä voi vaikuttaa haitallisesti terveyteen.

On tärkeää pitää huolta siitä, että päivittäin liikkuu ja välttää pitkiä istumajaksoja. Tauottamalla istumista esimerkiksi kävelyllä tai venyttelyllä, voi parantaa kehon verenkiertoa ja vähentää lihasten jäykkyyttä.Hyötyliikunnalla on myös suuri merkitys terveydelle. Se voi parantaa fyysistä kuntoa ja lisätä energisyyttä ja mielialaa. Lisäksi hyötyliikuntaa voi harrastaa melkeinpä missä tahansa – esimerkiksi kävelemällä tai pyöräilemällä töihin tai kauppaan. Valitse myös portaat hissin sijasta!


Joten muista, että jo pienetkin aktiivisuuden lisäykset päivittäisessä elämässä voivat vaikuttaa suuresti terveyteen ja hyvinvointiin. Liikkumattomuuden haitat ja pitkäaikaisen istumisen vaikutukset kannattaa ottaa vakavasti ja pyrkiä löytämään keinoja, miten liikkua enemmän päivittäisessä arjessa.


Much love,

SaraValmennuksestani voit lukea lisää täältä!

Comments


bottom of page