top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Mitä on ankkurointi?
Ankkurointi on NLP-tekniikka, joka voi auttaa sinua saavuttamaan haluamasi tilan nopeasti ja helposti. Se perustuu siihen, että yhdistät tietyn tunteen, ajatuksen tai käyttäytymisen tiettyyn ärsykkeeseen. Kun olet ankkuroinut halutun tilan, voit käyttää ankkuria nopeasti palauttaaksesi itsesi siihen tilaan tarvittaessa. Ankkurointi on yksinkertainen, mutta erittäin tehokas menetelmä, joka voi auttaa sinua saavuttamaan henkilökohtaisia ja ammatillisia tavoitteitasi.

Tässä on yksinkertainen harjoitus, jonka avulla voit ankkuroida tietyn tunteen tai tilan:

  1. Valitse tila, jonka haluat ankkuroida. Se voi olla esimerkiksi itsevarmuus, rentous tai ilo.

  2. Keskity tähän tilaan ja kuvittele, miltä se tuntuu kehossasi. Anna tuntemuksen levitä kehossasi. Kuvittele miltä tila tuntuu, miltä se näyttää, mitä se kuulostaa. Eläydy kokonaan toivomaasi tilaan.

  3. Kun olet keskittynyt tilaan ja tuntemuksiin, valitse paikka-ankkuri. Se voi olla erimerkiksi sormet. Paina kevyesti ankkuria, esimerkiksi kahta sormea yhteen.

  4. Toista tätä muutaman kerran, jotta yhdistät tietyn tilan tai tuntemuksen tähän eleeseen. Anna toivotun tilan elävöityä aktivoidessasi ankkuria.

  5. Testaa ankkuria: kun olet rentoutunut ja rauhallinen, paina sormia yhteen ja tunne tilan palautuvan nopeasti.

Ankkurointi on yksinkertainen ja tehokas työkalu, joka voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteitasi nopeasti ja helposti. Kokeile tätä harjoitusta ja huomaa, kuinka ankkurointi voi auttaa sinua saavuttamaan haluamasi tilan missä tahansa tilanteessa. Loistavia tilanteita aktivoida ankkureita on esimerkiksi esiintyminen, kilpailutilanne tai vuorovaikutustilanne. Much love,

SaraComments


bottom of page