top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Mitä NLP on?Oletko kuullut neurolingvistisesta ohjelmoinnista eli NLP:stä?

Se on menetelmä, joka yhdistää psykologian, lingvistiikan ja ohjelmoinnin tavoitteenaan parantaa henkilökohtaista kehitystä ja kommunikointitaitoja. NLP:n historia juontaa juurensa 1970-luvulle, jolloin kehitettiin ensimmäiset menetelmät ihmisten käyttäytymisen mallintamiseksi.


Nykyään NLP:llä on monia hyötyjä, kuten tehokkaampi viestintä, itseluottamuksen kasvu ja henkilökohtaisen kehityksen edistäminen. Se on myös suosittu työkalu valmentajilla ja terapeuteilla, jotka käyttävät NLP:tä auttaakseen ihmisiä saavuttamaan tavoitteitaan. NLP:n käyttö on yleistynyt myös yritysmaailmassa, jossa sitä käytetään esimerkiksi myynnissä, työyhteisön taitojen kehittämisessä, sekä esimiestaitojen rakentamisessa.


Yksi suosituimmista harjoituksista on "ankkurointi", joka tarkoittaa tietyn tunteen tai tilan yhdistämistä tiettyyn ärsykkeeseen. Esimerkiksi, jos haluat tuntea itseluottamusta ennen jotakin tärkeää tilannetta, voit luoda itsellesi ankkurin, joka liittyy tähän tilaan. Kun painat tätä ankkuria ennen tilannetta (esimerkiksi ennen tärkeää kokousta tai kilpailua), voit palauttaa itseluottamuksesi helposti.


NLP on jännittävä alue, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kehitykseen ja ammatilliseen menestykseen. Kokeile NLP-harjoituksia ja löydä oma tapasi hyödyntää NLP:tä!

Autan sinua mieluusti oman potentiaalisi löytämisessä NLP työkalujen avulla!


Lue lisää NLP:stä täältä!Much love,

Sara
Lähteet:

O'Connor, J., & Seymour, J. (2018). Introduction to neurolinguistic programming. Routledge.

Grinder, J., & Bandler, R. (1979). Frogs into princes: Neuro linguistic programming. Real People Press

Comments


bottom of page