top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Kapasiteetti - jokaisella on rajansa

Ylisuorittaminen on yhteiskunnallisesti hyväksyttävää ja itsensä vetäminen yli kehon rajojen tuloksien takia on jopa ihailtavaa. ”Vitsi kuin sä jaksat, olisinpa mäkin noin hyvä”.

Kun taas lepoa ja ylikuormittumista saatetaan katsoa pahalla silmällä ja siitä ääneen puhuminen on vieläkin arka aihe työpaikoilla.

Onko sitten totta, että se ylisuorittaminen on sitten arvokkaampaa kuin levontarpeen myöntäminen? Onko totta, että ensin työ ja sitten lepo?

Mitä hyötyjä työntekijä voisi saada kääntämällä järjestystä? Ensin lepo, sitten suoritus? Vai muuttuuko kaikki laiskanpaskoiksi vetelyksiksi? Vai kukkisiko luovuus ja hyvinvointi? Olisiko onnellinen ihminen tuottavampi?

Olisiko ihmisen helpompi huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, urheilusta ja liikkumisesta, jos hänellä olisi enemmän kapasiteettia siihen? Jaksaako kukaan tehdä itsensä eteen hyviä valintoja, jos päiväin kokonaiskapasiteetista työn ja arkiaskareiden jälkeen jäljellä on 5-15 %?

EN USKO.

Tai muuten se terveellinen elämäkin on suorittamista. Suorittamista niiden tulostavoitteiden ohella. Kestääkö ihmisen pää tuota jatkuvaa kaiken suorittamista ja onko hän tosiasiassa edes onnellinen?

Ennen kuin aloittaa terveellisemmän elämän pitää vapauttaa itselleen kapasiteettia pitää yllä muutosta ja tehdä hyviä valintoja.

Kun riittävä kapasiteetti ja tahtotila on saavutettu, voi irrottaa ketjun päässä raahattavan kivenlohkareen.

Muutos ja hyvinvointi vaatii edelleen tekoja, mutta kun riittävä kapasiteetti on varastossa, se ei ole jatkuvaa taistelua. Valo tunnelinpäähän syttyy ja rämpiminen helpottuu.

Mieti hetki paljonko 100% kapasiteetistä kuluu ns. pakollisiin juttuihin ja paljonko jää jäljelle? Paljonko kapasiteettiä pitäisi sinusta olla muutoksen ylläpitämiseksi ja tavoitteisiin pääsemiseksi? Mistä kapasiteettiä voisi vapauttaa tai miten tehostaa kapasiteettiä?

On monia keinoja lisätä kapasiteettia ja yksi tärkeimmäksi nousee avun pyytäminen ja ennen kaikkea sen vastaanottaminen.

Pyydä apua työ ja kotiaskareiden kanssa, pyydä apua tavoitteiden saavuttamisen kanssa. Taakkasi kevenee ja kapasiteettisi kasvaa!

Ja uskalla rohkeasti myös levätä!

Sydämellisin terveisin

Sara (toisinaan myös ylisuorittaja… :D )

PS. Voisinko mä olla sun auttava käsi?

Lue lisää yksilövalmennuksesta, sekä henkisestä valmennuksesta!

bottom of page