PT avautuu: Median kauneusihanteista, valmentajien eroista ja kovan kunnon käsitteestä
Tiedän, että seuraavaksi kirjoittamani tulee jakamaan ihmisten mielipiteitä ja se tulee aiheuttamaan tunteita vihasta hyväksyntään ja iloon. Painotan, että seuraava kirjoitukseni pohjautuu nimenomaan omaan näkemykseeni ja mielipiteeseeni.
Haluaisin käsitellä kirjoituksessani muutamia tulenarkoja, mutta pinnalla olevia aiheita, kuten personal trainereiden huimia eroja, median kauneusihanteita ja kovan kunnon käsitettä.
Median kauneusihanteet
Musta itsestäni on ihan älyttömän pelottavaa, miten paljon työssäni kohtaan ihmisiä, joiden ainoa pääasiallinen treenitavoite on ulkonäkö. Halutaan sitä ja toivotaan toista pois. Toki ymmärrän, jos ei ole johonkin asiaan tyytyväinen ja tahdotaan kehittää sitä, mutten ymmärrä miten se voisi olla "elämän tehtävä" näyttää tietyn näköiseltä.
Kaikista hurjintahan on, että suurin osa näistä ulkonäköön liittyvistä impulsseista ei edes lähde ihmisestä itsestään, vaan ajatus esimerkiksi rasvattoman kehon ihannoinnista on lähtöisin mediasta. Hyvin harva vieläkään ymmärtää, ettei tuossa ole mitään järkeä terveyden kannalta ja Instagramin kuvat ovat useinkin todellisuudessa aivan jotakin muuta mitä ne nopealla silmänvilkaisulla näyttää.
Musta treenin pitää tähdätä terveyden edistämiseen. Terveyttä edistävä ajatus kuitenkin on, että omassa kehossa on hyvä olla. Terveyttä edistää myös psyykkisen puolen hyvinvointi. Jos se tarkoittaa kehon muokkaamista treenillä, se on musta terveyttä tukeva ajatus. Mutta sitten taas, jos ajatuksena on näyttää joltakin tietynlaiselta (eli verrataan omaa kehoa jonkun muun kehoon) se ei välttämättä ole enää omaa terveyttä tukeva ajattelutapa. Pikemminkin antaudutaan median ja oman mielen vedätettäväksi.
Meidän ei tarvitse olla kopioita toisistamme ja useinkaan se ei ole loppupeleissä se mitä kukaan oikeasti haluaa?
Lisäksi on otettava huomioon tosiseikka, että vartalotyyppejä on monia hyvin erilaisia. Media esittelee julkisesti niistä vain todella harvan. Moni ei välttämättä tajua, ettei sitä ”pohjimmaist