top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Jatkuva väsymys arjessa? - Vinkkejä sen päihittämiseen

Tuntuuko sinusta, että aina kotiin päästyäsi akkusi ovat aivan lopussa? Työ ja arki verottavat, ne vievät päivästä puhdin?

Haaveilet lisäenergiasta ja motivaatiosta, mutta et tahdo mitään turhia kofeiinilisiä tai vippaskonsteja?

Näin ei tarvitse olla, vaan käymällä nämä stepit läpi saat lisäenergiaa päiviisi, eikä sohva työpäivän jälkeen tunnukaan niin houkuttelevalta!

Aikaa esimerkkisi treenaamiselle, lapsien kanssa leikkimiselle ja puolison huomioimiselle jää paljon enemmän, kun illan tunnit eivät mene silmät ristissä pää nuokkuen!

1. Käy läpi ruokavaliosi!

 • Onko se tarpeeksi monipuolinen, koostettu tuoreesta ja luonnonmukaisesta ravinnosta, säännöllinen ja energiantarpeeseesi sopiva?

 • Saatko kaikki tarvitsemasi vitamiinit, ravintoaineet, hiven- ja kivennäisaineet?

 • Tukeeko ruokavaliosi jaksamistasi ja terveyttäsi?

 • Onko PH tasapainosi kunnossa? Hapan keho väsyttää!

 • Saatko tarpeeksi nestettä kehoosi kasvikunnantuotteiden ja juodun veden muodossa? Muista, että kuivat kudokset väsyttävät, eivätkä aivot toimi enää rivakasti!

2. Liikutko sopivasti?

 • Liian vähäinen urheilu tekee passiiviseksi, huonontaa hapen- ja verenkiertoelimistösi toimintaa, hidastaa aineenvaihduntaasi ja saa lihakset kiristymään.

 • Ethän treenaa myöskään liikaa, kunto- tai stressitasoosi nähden? Liika treenaaminen ajaa helposti ylirasitukseen, joka väsyttää ja kiukuttaa!

 • Harrastatko tasapainoista treeniohjelmaa, johon kuuluu aerobinen, lihaskunto ja ennen kaikkea palauttava harjoittelu? Jos treeniohjelma ei ole tasapainoinen, ei edes ammattiurheilijalla puhti riitä!

 • Onko kehossasi paljon jumeja ja kiputiloja? Jos lihakset tai lihaskalvot kiristävät jatkuvasti, mieli sekä keho väsähtävät ja kaikki tuntuu normaalia raskaammalta. Olisiko aika käväistä, vaikka hierojalla, rullailla tai pitää pitkä dynaaminen venyttelytuokio?

 • Nautitko harrastamastasi lajista vai onko se pakkopullaa? Jos mieli ei ole treenaamisssa mukana, muodostat itsellesi ylimääräistä stressiä ja päänvaivaa, tämäkin alkaa pidellä aikavälillä enemmän kuluttamaan jaksamistasi, kuin lisäisi sitä!

3. Nukutko ja lepäätkö riittävästi?

 • Jokaisen unentarve on yksilöllinen, mutta selkeästi tutkimustulokset osoittavat, että alle 7-8h nukkuvat ovat stressaantuneempia, väsyneempiä ja mieliala on enemmän maassa. Tarkista unenlaatusi ja määrä verrattuna arkiseen kuormitukseesi, voisitko kenties lisätä sitä?

 • Palaudutko arjen rasituksesta riittävän hyvin? Jos et, tarvitset enemmän kevyttä kuntoilua (kovatehoisen sijaan), palauttavaa harjoittelua, lepoa ja työtaakan vähentämistä!

4. Stressaatko liikaa?

 • Stressaantunut keho käy jatkuvasti ylikierroksilla ja hormonitasapaino on negatiivinen, joka aiheuttaa ylimääräistä rasitusta ja väsymistä. Tärkeätä olisi selvittää stressin syy ja miettiä mahdolliset keinot stressin vähentämiseen. Työstressistä kannattaa keskustella työterveyshuollon tai työnantajan kanssa, stressaantunut ja väsynyt työntekijä ei koskaan ole yhtä tehokas tai luova kuin energinen ja iloinen! Jos taas stressi johtuu muista arjen asioista olisi tärkeätä löytää stressiä tasapainottavia mukavia tapahtumia ihan jokaiseen arkipäivään. Oli stressinlievittäjä sitten ystävät, metsäkävely, hieronta tai mikä tahansa, on tärkeätä, että joka päivään kuuluu jotakin mielekästä, jolla stressi unohtuu edes hetkeksi. Muista myös sitten keskittyä siihen mukavaan hetkeen, äläkä käytä sitä aikaa asioiden stressaamiseen!

Tuntuuko, että tahtoisit lisäapua tasapainoisen ja toimivan treeniohjelman rakentamisessa juuri sinun tarpeillesi? Tahtoisitko, että kävisimme yhdessä läpi ruokavaliosi monipuoliseksi ja tavoitteitasi tukevaksi? Tai entäpä haluaisitko oppia lisää palauttavasta harjoittelusta tai kuntosaliharrastuksen saloista? Lue lisää valmennuksestani täältä!!

Entä olisiko ryhmävalmennus enemmän sun juttu? Täältä pääset tutkimaan, mitä kaikkea siihen sisältyy!

Much Love

Sara

bottom of page