top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Alkulämmittelyn hyödyt

Alkulämmittely on avainasemassa ennen minkä tahansa liikunnan aloittamista!


Lämmittely ennen varsinaista liikuntaa auttaa kroppaasi valmistautumaan tulevaan treeniin, ehkäisee vammoja ja parantaa suoritustasi. Lämmittely voi tutkimuksien mukaan parantaa suorituskykyä jopa 5-10% ja vähentää vammojen riskiä jopa 20-50%. On tärkeää huomata, että lämmittelyn vaikutus riippuu kuitenkin siitä, miten kattava ja asianmukainen lämmittely on. Eri urheilulajeja varten lämmittely on hiukan erilaista.


Alkulämmittelyn yksi tärkeä tehtävä on nostaa kehon lämpötilaa ja lämmitellä lihaksia. Kun lihakset ovat lämpimät, ne toimivat paremmin ja ovat vähemmän alttiita loukkaantumisille. Muista myös sisällyttää kehon eri osat lämmittelyyn. Lisäksi alkulämmittely parantaa liikkuvuutta ja notkeutta, joka on erityisen tärkeää ylläpitäessä hyvää ryhtiä ja monipuolista suorituskykyä. Se myös valmistelee kehon tulevaan liikuntaan, parantaa verenkiertoa ja vähentää stressiä.
Lämmittelyssä on tärkeää myös aktivoida käytettäviä lihaksia, esimerkiksi keskivartaloa. Tämä voi parantaa esimerkiksi tekniikkaa ja treeniin keskittymistä jo mainittujen hyötyjen lisäksi.

Alkulämmittely ei tarvitse olla pitkä tai monimutkainen. Hyvä lämmittely sisältää aerobista harjoittelua, liikkuvuus- ja venyttelyharjoituksia, lihasten aktivointia sekä liikkeiden harjoittelua suoritettavaan lajiin. Lämmittelethän säkin aina jatkossa!

Much love,

Sara

Comments


bottom of page