top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Eikö rasva tirise tahtomaasi tahtiin? 3 mahdollisesti rajoittavaa tekijää

Rasvanpoltto kehosta näin keväällä on hyvinkin ajankohtainen aihe, kehon rasvaprosentin ja lihaksien sopiva määrä tukee niin fyysistä terveyttä, kuin henkistä.

Erilaisia keinoja pudottaa rasvaprosenttia on nykyään markkinoilla paljon, enkä lähde tässä postauksessa käsittelemään niitä hyviä tai huonoja tapoja polttaa rasvaa tehokkaasti. Lisää halutessasi aiheen tiimoilta voit lukea täältä!

Mikä rajoittaa rasvapolttoa?

Number one

Ensimmäisen rajoittavan tekijän saat itsellesi aiheutettua ruualla. Jos kalorien saanti on laskettu niin minimiin, että keho päätyy säästöliekille tai pahimmassa tapauksessa on jatkuvasti katabolisessa tilassa ja kuluttaa aktiivista lihaskudosta energia saamiseen, ei rasvaa pala lähes ollenkaan.

Todella vähäisillä kaloreilla keho keskittyy pääasiassa vain tärkeimpiin elintoimintoihin, ei sitä ”kiinnosta” siinä vaiheessa rasvanpoltto, kun ”nälkäkausi” on meneillään.

Numbet two

Rasvanpoltton vaikuttaa suuresti liikunta, rasva ei pala kuitenkaan tehokkaasti jos;

A) Ainoa liikuntamuoto mitä harrastetaan, on todella kovasykkeistä ja hikoiluttavaa treeniä, joka kuluttaa vain hiilarivarastoja tyhjäksi rasvanpolton sijaan.

B) Liikunta on liian lyhytkestoista tai sitten urheillaan todella vähän ja kuvitellaan rasvan palavan pelkän ruokavalion avulla.

C) Liikutaan aivan liikaa vailla riittävää palautumista, jolloin keho on jatkuvalla liikakuormituksella, jolloin kehon focus on vaurioiden korjaamisessa ja tasapainotilan epätoivoisessa löytämisessä, ”eikä aikaa jää” rasvapolttoon.

Number tree

Jatkuva stressi tyssäyttää parhaimmankin rasvanpolttajan alkumetreille. Keho kokee sekä positiiviset että negatiiviset stressin aiheet kuormituksena. Tämä korostaa stressinhallinnan oppimisen tärkeyttä ja sekä fyysisen ja henkisen palautumisen aktiivista tekemistä. Ilman niitä stressi ottaa ylivallan, jolloin keho on hälytystilassa, eikä silloin keskitytä rasvanpolttoon.

Mitä nyt sitten tehdä?

1. Minimoi stressi, listaa jokapäiväiseen arkeen stressivapaita asioita/aikaa

2. Tarkkaile liikunnan ja ruuan sopivaa suhdetta. Opi liikkumaan ja syömään sopivasti ja oikein juuri sinun kehollesi sopivilla määrillä.

3. Palaudu tehokkaasti!

Much Love

Sara <3

Tuntuuko edelleen rasvan tiristely haastavalta? Tuntuuko, ettet ole täysin varma miten sinun tulisi syödä, liikkua ja palautua tehokkaasti? Sitten suosittelen lukemaan pätkän yksilövalmennuksestani!

bottom of page