top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Kristiina–Uskalsi luottaa elämänsä tuntemattoman käsiin, mahdollisti koko muutoksen

Taustatiedot:

Nimi: Kristiina

Ikä: 38v

Ammatti: Lasten hoitaja

Lähtöpaino: noin 67kg, paino nyt noin: 64kg

Liikuntatausta:

Brassijujutsu ja seinäkiipeily

Tavoitteet:

Henkinen: Itsetunnon kohentaminen, liikunnasta nauttiminen, oman elämän rakentaminen

Fyysinen: Säännöllisyys urheilusta, hyvä olo liikunnasta, jaksamista arkeen

Konkreettisin tavoite: Muutamien kilojen painon pudotus,kiinteytyminen, leuanvedot

Kuvituskuva

Mistä kaikki alkoi?

Aloitimme valmennusjaksomme noin vuosi sitten kesäkuun alussa. Kaikki alkoi ollessani töissä vielä kuntokeskuksessa PT:nä. Soitin Kristiinalle ilmaisista treenistä ja puhuimme hetken puhelimessa. Hän oli käynyt treenaamassa kuntokeskuksessa toisen PT:n kanssa, mutta ei ollut ollenkaan tyytyväinen häneen. Kristiina luuli, että vanha PT yritti saada hänet käyttämään toisen ilmaisen tapaamisen mikä hänellä oli jäljellä. Hän yllättyi kun soitin ja kerroin, että hän treenaisi minun kanssani.

Hän yritti puhelun aikana useaan otteeseen kieltäytyä ilmaisesta treenistä, mutta jotenkin vakuutin hänet tulemaan.

”Onneksi menin tapaamaan Saraa silloin, en olisi nyt tässä”, Kristiina kertoo.

Ennen treeneihin tulemista Kristiina oli jo päättänyt ja ennakkoajatellut, ettei pidä minusta ja aikoo vängätä kaikessa vastaan sanomalleni, mutta treenin aikana hänen mielipiteensä minusta muuttui.

”Sinä keväänä oli meneillään paljon kaikkea pahaa elämässäni, en luottanut ollenkaan vieraisiin ihmisiin ja kun taustalla oli huonoja kokemuksia toisten personal trainerien kanssa, en voinut kuin olettaa pahinta. Ajattelin, että hän yrittäisi väkipakolla myydä jotakin mitä en tahtoisi. Toisin kuitenkin kävi”. Kristiina muistelee.

Mitä sitten oikeen tapahtui kun aloimme juttelemaan ja jumppaamaan?

” En tosiaan tiedä mistä se johtui, että asiat sujuivatkin. Luulen, että se oli Saran luonne ja taito olla läsnä, eikä se etten osaisi sanoa vastaan. Sara otti minut ihminen ihmisenä, vaikkei silloin tuntutenut minua lainkaan tai tiennyt taustoistani. Olin jo päättänyt, etten maksa PT palveluista, koska niistä oli aikaisemmin jo useampi huono kokemus. Toisin kuitenkin kävi, tapaaminen oli jotakin niin erilaista kun olin odottanut.” Kristiina naurahtaa.

Omat haasteet ennen valmennusjakson alkamista? Mitkä asiat olivat huonosti/vaikeita?

”Nukkuminen oli vähäistä, koska elämässäni oli sillä hetkellä paljon muita myllerryksiä ja taistelin vaikeimpien elämänaikojeni kanssa. Nukuin yössä noin 3-4h ja silti painoin pitkiä päiviä partiossa ja töissä. Treenasin tällöin epäsäännöllisesti, sillä jaksamista omasta itsestä huolehtimiselle ei ollut. Kuntokeskukseen minulla oli kortti, joka lojui lähes käyttämättömänä. Tuohon aikaan söin miten sattuu, välillä herkuttelin suuresti ja toisinaan join vain cokista koko päivänä”.

”Tilanteeni ennen valmennusjaksoa oli hankala, olin kokenut jotakin sellaista pahaa, mitä ei voisi toivoa kenenkään kokevan. Pelkäsin tästä syystä monia asioita, kauppareissuja, vieraita tilanteita ja ihmisiä, en luottanut ihmisiin ollenkaan. Paniikkikohtaukset hallitsivat elämääni ja olin todella romuna.

Kävin kyllä kursseilla juttelemassa kokemastani, kuitenkin koin itseluottamukseni ja uskon ihmisiin olevan poissa. Pelkäsin uusia asioita joita en vielä hallinnut, pelkäsin epäonnistumista. Enkä uskonut ollenkaan omiin kykyihini, eikä minulla ei ollut voimavaroja kokea uutta, oppia uutta, elää ja nauttia kokemastani.”

”Koska pelkäsin uusia ihmisiä ja heihin luottamista, tuntui haastavalta päästää Sara niin lähelle, niin kokonaisvaltaisesti elämääni.” Kristiina avautuu herkistyen.

Ratkaisun hetki valmennuksen alkamiselle, mitä tapahtui?

”Sara käytännössä tunki vaan mun elämään ja ei lähtenyt saippuallakaan”. Kristiina nauraa.

”Hänen tulollaan oli selkeästi jokin suuri merkitys omalle elämälleni, niin oli vain tarkoitus tapahtua, koska mitään muutakaan järkevämpää syytä en keksi”, hän jatkaa.

Kuvituskuva

Mikä sinusta on ollut hyvää valmennuksessa?

” Ensinnäkin valmennus on tarpeeksi säännöllistä, näemme tarpeeksi usein, kerran viikossa. Ilman jatkuvaa näkemistä ja tukemista, olisi kuntoprojekti voinut loppua hyvinkin lyhyeen.”

”Tykkään myös, että sali on sama missä käyn sekä Saran kanssa, että yksin. Kun Sara lopetti hommat kuntokeskuksessa kokemaansa huonon kohtelun perusteella ja päätti siirtyä yksityisyrittäjäksi, oli päätökseni helppo; seurasin hänen perässään, kohti omaa hyvinvointiani.”

”Treeneissä on hyvin osattu huomata kipeä olkapääni sekä muut rajoittavat tekijät, vaikkei hän olekkaan fysioterapeutti tai lääkäri, Sara on pystynyt kuntouttamaan olkapääni lähes normaaliksi. Josta olen todella iloinen! Aikaisemmin rakastamani kiipeilyharrastus on taas mahdollista!”

”Vaihtuvat ohjelmat ovat luoneet motivaatiota ja uskallusta kokeilla uusia asioita, vaikkei heti onnistuisikaan”.

”Tärkeimpänä haluan kuitenkin sanoa, että mulle tärkeintä on ollut Saran aito läsnäolo ja positiivinen elämän asenne. Sara on ollut riittävän määrätietoinen, oikeastaan mun kanssa pitääkin olla, menen muuten mukavuusalueellani. Olemme rikkoneet mukavuusaluettani joka ikinen kerta, joko opettelemalla uutta tai lisäämällä painoa. Epävarmuus rajojen rikkomisesta on johtunut henkisestä puolesta, mitä jos en pystykään, jos epäonnistun? Mulle on ollut helpompi sanoa ei kun kokeilla. Mutta piru kun toi ei anna periksi!” Kristiina nauraa.

Miten sun elämä on muuttunut vuoden aikana?

”Liikuntaan on tullut säännöllisyys ja treeniohjelmista on pidetty kiinni. Koko hyvinvointini on lisääntynyt, sekä kotona että töissä.”

”Salista on tullut mulle normaalipaikka, ei tarvitse pelätä muiden katseita tai epäonnistumisia tai uusien ihmisten kohtaamista. Tämä on ihan valtava harppaus ja erävoitto minulle!!”

”Yhtäkkiä oli tullut pakko lähteä liikkeelle, halusin pitää sovitusta kiinni. En jäänyt enää kotiin, vaan lähdin ja elin urheilullisempaa elämää! Sohva ei ollutkaan enää ainoa vaihtoehto, vaan liikunnasta on tullut myös osa parisuhdetta, nykyään käymme mieheni kanssa 3-4 krt kävelemässä tai juoksemassa yhdessä, mitä emme tehneet ennen. Olemme myös urheilullisempi esimerkki lapsillemme”.

”Henkisessä kasvussa on tapahtunut jo pieniä asioita, mutta työstämistä vielä löytyy. Vaikka olemme tehneet paljon mentaaliharjoituksia, koen että matkaa vahvaan minääni löytyy vielä. Pahin viholliseni olen minä itse, en näe tai usko tapahtuneita muutoksia helpolla, pääkoppa ei pysy kropan mukana. Siksi on ollut tärkeätä, että Sara on aina rehellinen, jos kehitystä tapahtuu, hän sanoo siitä, muttei painele villaisella mitään tuudittavia valesanoja”.

Mitkä asiat tuntuivat sinusta haasteellisilta valmennusjakson aikana? Millaisia alamäkiä tuli?

”Terveellisesti syöminen on ollut isoin haasteeni, etenkin kasvikset. Niistä minulle on jo kauan sitten kehittynyt iso kammo. Tiedän kuinka tärkeätä niiden syöminen on, mutta kun eivät ne mene kurkusta alas! Olen myös huomannut, että monipuolisuus on hankalaa.

Yksi haasteeni on tunnesyöminen, kun kaikki on hyvin, se pysyy hallinnassa pitkään, sitten kun tulee kaikkea vaikeaa se karkaa käsistä.”

”Toinen juttu on itsensä haastaminen, painojen lisääminen yksinään. En uskalla rikkoa mukavuusalueeni rajoja vielä ilman Saran läsnäoloa. Mulle hemmetin vaikeeta on ollut itsekontrollin irtipäästäminen, se oman heikkouden näyttäminen toiselle. Saralla on loistava pelisilmä tilanteista, hän näkee missä menee rajat milloinkin”.

”Lisäksi voin mainita, että välillä aikataulujen hallinta on ollut haastavaa, kun on työ, lapset, mies, muut harrastukset, kuinka saada kaikki onnistumaan. Mutta tämä ongelmahan on kaikilla, se on itsestä kiinni kuinka paljon ja mitäkin asioita elämältään haluaa”.

Kuvituskuva

Mitä negatiivista tai kehitettävää sinusta valmennuksessani olisi?

”Kuulostaa hölmöltä, mutta ei oikeastaan mitään. Sara on tiennyt aika hyvin, kuinka pitkälle on saanut puskea mua ilman, että olen ahdistunut liikaa.”

Sinun terveisiä muille/tuleville asiakkaille?

”Voin lämpimästi sanoa, että vaikka olisi kuinka isoja juttuja menossa elämässä, terveelinen ruoka, liikunta ja lämminhenkinen seura saa voimaan paremmin. Masennusta ja alakuloisuutta ei auta hoitaa kotiin jäämällä.

Lisäksi jos sulla on huono kokemus jostakin valmentajasta, ei se tarkoita että ne kaikki olisivat paskoja. Mulle sattu kaks huonoa ja täysin vääränlaista PT:tä, kunnes tämä kultakimpale eksyi mun polulle.”

Kristiina

Ps. Valmennusjakso hänen kanssaa jatkuu edelleen, niin kauan kun hän tarvitsee minua 😉 ❤

Kun mieli on mukana, melkein kaikki unelmat ovat saavutettavissa. Vaikka elämä kaataisi kuinka urakalla kakkaa niskaan, harvemmin kotiin jääminen on oikea vaihtoehto. Kristiinan upea tarina osittaa, että pahimmastakin ojasta on mahdollista nousta, kun ottaa auttavan käden vastaan. Itsekin uskon vahvasti, että olen kohdannut tämän henkilön tarkoituksella ja meillä on vielä upea matka edessämme! Jokainen asiakas jota saan auttaa voimaan paremmin, merkitsee omalle elämälleni paljon, en ole vain personal trainer vaan paljon enemmän, jos asiakas niin tahtoo!

Voisinko auttaa sinua unelmiesi tavoittelussa? Syksylle on vapautunut paikkoja valmennukseen, joten kurkkaa tänne ja varaa omasi mahdollisimman pian!

bottom of page