top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Faktat pöytään rullailusta ja kehonhuollosta

Nyt on kova buumi päällä kehonhuollosta ja rullailusta. Mitä se sitten oikein on? Tämä postaus keskittyy kertomaan faktoista ja hyödyistä rullailulle ja ylipäätään kehonhuollolle. Kehoa voi huoltaa monella tapaa ja vain kokeilemalla voit löytää sinulle parhaan vaihtoehdon. Lopuksi annan kuitenkin oman mielipiteeni ja suositukseni.

Mitä kehonhuolto on?

Kehonhuoltotreenillä tarkoitetaan treeniä, jonka tarkoituksena on palauttaa lihaksia rasituksesta, vähentää lihasten kireyttä ja jumeja. Se voidaan toteuttaa pelkästään keholla tai käyttäen apuvälineitä. Kehonhuollon tulisi sisältää sekä venytyksiä, että liikkuvuusharjoitteita.

Mitä rullailu on?

Rullailulla tarkoitetaan kehonhuoltotreeniä, jossa apuna käytetään putkirullaa. Rulla auttaa tehokkaasti lihaskalvojen hoitamisessa, parantaa aineenvaihduntaa ja rentouttaa kehoa. Rullailutreenin tulisi sisältää, sekä nopeita, että hitaita sivelyitä. Lisäksi rullan avulla voi hoitaa mm. trigger-pisteitä.

Mihin hieronta auttaa?

Hieronnassa lihas rentoutuu ja tulee elastisemmaksi. Kun se alkaa joustaa, veren ja nesteiden kierto lihaksessa vilkastuu. Hieroja saa tehokkaasti hoidettua pois kiputiloja ja kuonakertymiä pois kehosta.

Hieronnalla on vaikutus myös hormoni toimintaamme. Kun hieronta tuntuu hyvältä, lisääntyy mielihyvähormonien eritys. Se puolestaan nostaa kipukynnystä ja lievittää kipua. Mielihyvähormonien lisääntyminen kehossa lievittää stressiä, jolloin lihaksetkin rentoutuvat helpommin.

Mitä tärinälaite tekee?

Tärinäharjoittelu mm. kiihdyttää aineenvaihduntaa, parantaa luiden tiheyttä, edistää lihasten rakennusta ja parantaa koordinointikykyä. Tärinäharjoittelu on erittäin tehokasta, sillä tärinäharjoittelu vaikuttaa kaikkiin lihaksiin eikä vain yhteen lihasryhmään kerralla. Värinä parantaa lihasvoimaa, lisää verenkiertoa, kiinteyttää, polttaa rasvaa, vahvistaa luustoa, vähentää stressiä ja rentouttaa lihaksia harjoittelun jälkeen.

(Lähde: http://www.figure.fi/taumlrinaumllaite.html)

Itse olen huomannut tärinälaitteen vaikuttavan eniten aineenvaihduntaan ja verenkiertoon. Lisäksi sillä saa aikaan mukavan loppurentoutuksen treenin jälkeen.

Kehonhuollon hyödyt?

Rankat treenit ja fyysinen työ laittavat kehomme ja hermostomme kovalle rasitukselle. Keho korjaa mikrovaurioita itsestään, mutta kipu ja jumit voivat kestää lihaksissa päivä kausia. Kehonhuolto nopeuttaa tätä prosessia. Aktiivisen palautumisen harjoittaminen auttaa sinua treenaamaan tehokkaammin, koska seuraava treeni edellisen jälkeen voidaan suorittaa aikaisemmin, kuin ilman että olisit tehnyt kehonhuoltoa. Kehonhuolto siis nopeuttaa superkompensaatiota.

Kehonhuolto auttaa lihaksiasi toimimaan optimaalisemmin ja varmistaa ainekierron vilkkaan toiminnan. Nesteet kiertävät nopeammin kehossasi ja ikävä kivun tunne helpottaa huomattavasti nopeammin, kuin ilman kehonhuoltoa. Näistä syistä saat käyttöösi lisää energiaa päivääsi.

Kehonhuolto auttaa lisäämään lihasta, voimaa, kestävyyttä ja räjähtävyyttä. Ei ole oikeastaan mitään syytä olla tekemättä sitä. Maailman huippuurheilijatkin tekevät sitä, aloita sinäkin!

Omat suositukseni?

Itse suosittelen lähes jokaiselle arki ja aktiiviurheilijalle ainakin näitä kehonhuoltotoiminpiteitä:

  • Alku- ja loppulämmittelyihin dynaamisia venytyksiä ja kehonhuoltoa

  • Rullailua 2 kertaa viikossa

  • Kerran kk/kerran kahteen kk hierontaa (jotta jumit pysyvät loitolla, koska aina itsetehty kehonhuolto ei ole riittävää jumitiloihin nähden)

Voit aloittaa pikkuhiljaa lisäämällä kehonhuoltoa.

Voin erittäin lämpimästi suositella Foamrollereita rullailemiseen. Itse olen saanut loistavia tuloksia niillä ja ne ovat olleet hyvin pitkäikäisiä. Älä tuhlaa rahojasi ties mihin humputuksiin, vaan osta kerralla kunnon rulla! Käy tutustumassa täällä: http://www.foamroller.fi/

Koodilla sarauimonen saat rullastasi -10%!!

Toinen hyvä kumppanini matkan varrella on ollut hieroja Pia Mustonen! Hänellä on kodikas kotivastaanotto Viikissä. Lämpimällä ja ihmisläheisellä ammattitaidolla räätälöidään asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin sopiva hieronta.

Soita ja varaa oma aikasi hänelle numerosta: +358 40 556 4458!

Much love

Sara

bottom of page