top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Miten lievittää jatkuvaa stressiä??

Elämme aikaa jossa yhteiskunta vaatii meitä toimimaan jatkuvasti toimimaan nopeammin ja tehokkaammin. Tuntuu että jatkuva kiire ja stressi syövät ihmistä sisältäpäin.

Tiesitkö, että stressihormoni huonontaa suorituskykyämme, laskee immuunipuolustusta ja laskee treenaustuloksiasi? On todella haasteellista kehittyä urheilussa tai työelämässä, jos stressi kolkuttaa jatkuvasti takaraivossa. Stressi väsyttää, saa vihaiseksi ja ennen kaikkea polttaa ihmisen loppuun.

Pitäisikö asialle tehdä jotakin?! Vastaukseni on kyllä.

Miten sitten lievittää stressiä?

Stressin lievittäminen saattaa kuulostaa helpommalta mitä se todellisuudessa on, kuitenkin kaikessa yksikertaisuudessaan se on stressaavien asioiden eliminointia ja omien ajatuksien muuttamista. Oma pää pitää virittää stressivapaalle vyöhykkeelle ja tehdä tietoista työskentelyä stressin vähentämiseksi.

Käymme seuraavaksi läpi mentaaliharjoituksen. Ole mukana alusta loppuun ja ole rehellinen itsellesi. Tee harjoitus tosissasi ja pohdiskele kysymyksiä kunnolla. Harjoitus on vain sinua itseäsi varten. Hengitä syvään ja aloita.

Listaa paperille ylös mitkä asiat sinua stressaa.

Miksi ne stressaavat sinua?

Miten se vaikuttaa elämääsi, perheeseesi, ihmissuhteisiisi, työhösi, treenaamiseesi ja mielialaasi? Listaa jokaisen kohdalle ainakin kaksi asiaa miten stressi vaikuttaa niihin.

Mitä stressin aiheita voisit poistaa elämästäsi? Entäpä mitä et? Luettele molempia 2-3 kpl. (Esim. työ, parisuhde, koulu, tekemättä jääneet velvollisuudet)

Mitä hyvää sinun elämällesi tapahtuisi, jos saisit stressiä vähennettyä? Luettele ainakin 6 asiaa.

Toisaalta mitä pahaa sinun elämällesi koituisi, jos jatkat jatkuvaa stressaamista ja sitä kertyy vain lisää? Luettele ainakin 4 asiaa.

Mistä asioista saat elämääsi iloa ja onnellisuutta? Luettele ainakin 5 kpl.

Millä tavoin ne tuovat onnellisuutta? Kerro jokaiselle äsken luettelemallesi ainakin 2 syytä miten ne tuovat elämääsi iloa ja onnellisuutta.

Pystyisitkö lisäämään näille asioille lisää aikaa päivästäsi?

Paljonko voisit lisätä niille aikaa?

Mikä saattaisi estää sen, ettei sinulla ole niille aikaa? Miksi?

Stressi lievittyy huomattavasti kun saat lisättyä rakastamillesi asioille enemmän aikaa. Toinen nauttii urheilusta, toinen ruuanlaitosta ja kolmas matkustelusta.

Oli sinun stressinlievittäjäsi mikä tahansa, ala käyttämään sen positiivista energiaa hyväksesi! Kokeilemalla huomaat, että tästä on todella apua! Sinä osaat ja pystyt siihen jos todella haluat!

Lopeta siis tekosyyt ja nauti elämästäsi! Kun kohtaat stressin aiheen tai ongelman, hengähdä ja nyökkää, sitten hymyile ja näytä sille keskisormea! Pääset siitä yli ja ratkaiset sen, miksi siis turhaan stressata siitä?

And remember:

Much love <3

Sara

bottom of page