top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Mitä on mielikuvaeditointi?
Mielikuvaeditointi on NLP:n työkalu, joka voi auttaa sinua muokkaamaan mielikuviasi, tunteitasi ja uskomuksiasi. Se perustuu siihen, että mielemme luo mielikuvia tapahtumista, tilanteista ja ihmisistä, ja nämä mielikuvat vaikuttavat vahvasti tunteisiimme ja käyttäytymiseemme. Mielikuvaeditointi auttaa sinua tarkastelemaan näitä mielikuvia uudella tavalla ja muokkaamaan niitä tarpeen mukaan.
Tässä on yksinkertainen harjoitus, jonka avulla voit muokata mielikuviasi:

  1. Valitse mielikuva, joka liittyy johonkin tunteeseen tai uskomukseen, jota haluat muokata. Rentoudu, sulje silmät ja hengitä rauhassa.

  2. Kuvittele mielikuva selkeästi mielessäsi ja havainnoi kaikki yksityiskohdat siitä. Miltä mielikuva näyttää, tuntuu, kuulostaa, maistuu tai mitä hajuja siihen liittyy? Tunnista, miltä tuntuu kehossasi, kun ajattelet tätä mielikuvaa.

  3. Muuta mielikuvaa vähitellen. Aloita pienillä muutoksilla, kuten muuttamalla värejä, kirkkautta tai äänenvoimakkuutta. Havainnoi, kuinka mielikuva muuttuu ja kuinka tunteesi ja kehosi reaktiot muuttuvat. Muista, että voi aina palata taaksepäin, jos jokin muutos ei tunnukaan hyvältä.

  4. Jatka mielikuvan muokkaamista, kunnes se tuntuu mukavalta ja positiiviselta. Voit lisätä esimerkiksi valoa, iloa tai rakkautta. Tee mielikuvasta mieluisesi.

  5. Kun olet muokannut mielikuvan haluamallasi tavalla, pidä sitä mielessäsi ja hengitä syvään. Tunne, kuinka tunteesi ja kehosi reaktiot muuttuvat myönteisemmiksi.

Mielikuvaeditointi on tehokas työkalu, joka voi auttaa sinua muokkaamaan mielikuviasi ja parantamaan tunteitasi ja käyttäytymistäsi. Kokeile tätä harjoitusta ja huomaa, kuinka mielikuvaeditointi voi auttaa sinua muuttamaan elämääsi positiivisesti ja vähentämään negatiivista ajattelun kehää. Mielikuvaeditointia voi käyttää esimerkiksi muuttamaan omia mielikuvia työstä, ihmissuhteista, esiintymisestä, kilpailemisesta tai elämäntapamuutoksesta. Much love,

SaraComments


bottom of page