top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Mitä liikuntasuositukset sanovat liikkumisesta?

Oikeat liikuntasuositukset voivat auttaa sinua saavuttamaan terveydellisiä hyötyjä ja pitämään kehosi kunnossa. Terveellisten elintapojen edistämiskeskus (UKK-instituutti) suosittelee aikuisten harrastavan vähintään 150 minuuttia liikuntaa kohtalaisella tai rasittavalla intensiteetillä viikossa. Tämä tarkoittaa noin 30 minuuttia liikuntaa viitenä päivänä viikossa. Lisäksi lihaskuntoharjoittelun tulisi kuulua säännölliseen liikuntarutiiniin vähintään kahdesti viikossa. Kuitenkin on todettava, että jos istuu suurimman osan päivästä, ovat nämä viralliset suositukset hyvin hataralla pohjalla ja kaipaavat yksilöllistä tarkastelua. Treenaamisen tulisi olla huomattavasti monipuolisempaa ja arkiliikuntaa pitäisi olla urheilun lisäksi arjessa.

On myös tärkeää muistaa levon ja treenin tasapaino. Liian kovaa tai liian paljon treenaaminen voi olla myös haitallista. Se voi aiheuttaa lihaskipua, väsymystä ja jopa loukkaantumisia. Lepo ja palautuminen ovat yhtä tärkeitä kuin harjoittelu, joten anna kehollesi aikaa palautua treenin jälkeen ja muista nukkua riittävästi. Treeniohjelma kannattaa muodostaa järkeväksi kokonaisuudeksi himotreenaamisen sijaan.

Ota huomioon myös oma fyysinen kunto ja rajoitukset. Aloita liikunta kevyesti ja lisää vähitellen intensiteettiä ja kestoa. Muista myös, että jokainen keho on erilainen ja tarvitsee erilaisia liikuntamuotoja ja intensiteettiä. Älä vertaile muihin tai somen postauksiin.

Tasapainoinen liikuntarutiini, joka sisältää sekä aerobista että lihaskuntoharjoittelua, sekä kehonhuoltoa, voi auttaa sinua saavuttamaan terveydellisiä tavoitteitasi ja pitämään kehosi kunnossa. Lisäksi ylimääräiset kilot karisevat, saat vahvemman ryhdin ja mieli pysyy virkeämpänä. Uskon, että liikunta on lääkettä moneen vaivaan!
Much love,

SaraLue lisää valmennuksestani täältä!

Comments


bottom of page