top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Katja - vammanjälkeiseltä tauolta uuteen nousuun

Taustatiedot:

Ikä: 32

Lähtöpaino: 85 kg, paino nyt: 84 kg (<- viikolla 20 raskaana!)

Liikuntatausta: Kilpaurheilua nuorempana eri lajeissa 10 vuotta. Nuorella aikuisiällä liikunnan väheneminen

muiden rientojen viedessä enemmän aikaa, mutta rakkain laji eli tanssi kulki kuitenkin matkassa kaveriporukan takia.

Parisuhteen myötä lenkkeilyn ja kuntosaliharjoittelun aloitus. Opintojen päättymisen jälkeen pikkuhiljaa enenevissä määrin ohjatuilla liikuntatunneilla käynti enimmillään 4 krt/vk + päälle oma hyöty yms. liikunta, ensimmäisen raskaudenkin aikana. Synnytyksen jälkeen vauvavuoden aikana paljon erilaista liikuntaa vauvan kanssa, jolloin raskaudesta palautuminen lähti hyvin vauhtiin mutta sitten tuli polvivamma, jonka vuoksi 4kk lepoa ja kunnon romahtaminen.

Tavoitteet:

Henkinen: Sinuiksi minän kanssa

Fyysinen: Polvivamman jälkeinen kuntoutuminen, energiaa arkeen liikunnasta, itsensä haastaminen, kehon

kehitys

Konkreettisin tavoite: Laihtuminen

Omat haasteet ennen valmennusjakson alkamista?

”Virheelliset ajatusmallit siitä, mitä minun ikäiseni ihminen voi saavuttaa ja mikä määrä treeniä näiden tavoittamiseen tarvitaan. Olen tottunut ohjattuun liikuntaan, joten polvivamman jälkeen tuntui tärkeältä huolehtia siitä, että treenaaminen sujuu vammaa kunnioittaen.”

Mitkä asiat olivat huonosti/vaikeita?

”En osannut suunnitella omaa treeniohjelmaa, en tiennyt miten treenata tai saavuttaa tavoitteitani.”

Kuvituskuva

Ratkaisun hetki, kun asiat muuttui, miksi ne muuttui, mitä tapahtui? Miksi otit yhteyttä PT?

”Polvivamman parantuessa tuntui tärkeältä alkaa huolehtia omasta kehostaan aikaisempaa paremmin, varsinkin kun kotona oli pieni lapsi. Kuitenkin vamma tapahtui omatoimisessa treenitilanteessa ja oli luonteeltaan vakava, joten tuntui myös tärkeältä, että treenaaminen tapahtuu oikein, jottei sama toistuisi. Ryhmäliikuntatunneilla ja yleisillä punttisaleilla ei henkilökohtaista opastusta mitenkään liiaksi saa, joten siksi PT tuntui oikealta ratkaisulta.”

Miksi valitsit Saran tähän tehtävään, mitä kautta löysit Saran?

”Netistä löysin. Tärkeimpiä hakukriteereitä olivat se, että Sara suostui tekemään kanssani kotitreeniä ja naissukupuoli.”

Mikä sinusta oli hyvää valmennuksessa?

”Valmennus huomioi juuri minun tilanteeni ja tarpeeni. Hyvä yhteys PT:n kanssa. PT helposti tavoitettavissa, joten jos tuli kriisi niin aina pystyi ottamaan yhteyttä, ikinä ei tarvinnut jäädä yksin arpomaan tilannetta.”

Kuvituskuva

Mitkä asiat tuntuivat sinusta haasteellisilta valmennusjakson aikana? Millaisia alamäkiä tuli?

”Minusta jakso meni yllättävän hyvin. Suurimmat haasteet olivat pään sisällä. En koe, että jaksolle tuli alamäkiä koska kunto kehittyi, vaikka tulikin esimerkiksi sairastelua niin, ettei aina voinut treenata sitä ”sovittua määrää”. Mielestäni jakso opetti myös kuuntelemaan omaa kehoa; jos jollakin viikolla treenaaminen tuntui pahalta niin se oli yleensä merkki levon lisääntyneestä tarpeesta. Tämä oli minulle ainakin tärkeä opetus, koska helposti treenaamiseni voisi mennä pakonomaiseksi suorittamiseksi ja uskon, että silloin tulokset jäisivät tulematta.”

Mitä negatiivista tai kehitettävää sinusta valmennuksessani olisi?

”Jakso sopi minulle kuin nenä päähän, ei tule kehitysideoita mieleen!”

Sinun terveisiä muille/tuleville asiakkaille?

”Tulokset ovat loppujen lopuksi itsestä kiinni. Paremmin pääsee tuloksiin, jos on rehellinen sekä itselleen että PT:lle. Jos syöminen lipsuu tai treeni ei maistu, niin näistäkin asioista voi puhua!”

Katja M.

Suuret kiitokset Katjalle avoimesta haastattelusta! Parasta on huomata kuinka asiakkaan ajatusmaailmat muuttuvat valmennuksen myötä ja millaisia ahaa – elämyksiä he saavat!

Treenit Katjan kanssa jatkuvat vielä, varsinainen painonpudotus kuitenkin jatkuu vasta raskauden jälkeen. Nyt keskitymme vahvistamaan lihaksia ja muutamaan kehonkoostumusta, rasva saa siis raskaudenkin aikana palaa ja lihasta tulla tilalle!

Pystyitkö sä samaistumaan Katjan tarinaan? Haluisitko tulla ilmaiseen alkukonsultatioon keskustelemaan miten mä voisin auttaa sua?

Lisää valmennuksestani täältä!

Ota yhteyttä täältä!

bottom of page