top of page

Recent Posts

Archive

Tags

5 helppoa steppiä kuinka aloittaa terveellinen tammikuu

Vuoden vaihde on yleisesti ottaen muutosten aikaa, jengi tahtoo kääntää uuden sivun elämässään. Terveellinen elämäntyyli onkin hyvä aloittaa tällöin, kuhan siitä tulee pysyvä muutos jatkuvan aloittamisen sijaan. Eli pointtina ei ole tehdä joka vuosi tammikuussa elämäntapamuutosta, vaan sen tulisi olla pysyvä muutos, mitä sitten vaan parannellaan vuosi vuodelta.

Sillä ei ole väliä mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä, vaan sillä mitä syöt uuden vuoden ja joulun välissä 😉

Haluaisitko sinäkin aloittaa terveellisen tammikuun ja tehdä siitä pysyvän muutoksen elämässäsi? Seuraa sitten näitä steppejä ja saavutat sen varmasti!

  1. Istu hetkeksi alas ja mieti tavoitteesi, kirjoita ne ylös paperille. Valitse tavoitteet niin, että ne innostavat ja inspiroivat sinua, sekä ovat konkreettisesti saavutettavissa ja mitattavissa. Ripusta tavoite paperi johonkin niin, että näet sen päivittäin.

  2. Käy läpi ruokavaliosi, jo maalaisjärjellä näet mitkä ovat suurimmat korjattavat asiat. Tarkista ainakin nämä: Ruokarytmisi, kasvikunnan tuotteiden määrä, veden riittävä saanti, haitallisten/turhien kalorien karsiminen (tarkoittaa mm. herkkuja ja tyhjiä hiilareita), rasvojen saanti hyvistä lähteistä ja huonojen lähteiden karsiminen

  3. Hengähdä hetki ja pohdi unesi ja palautumisesi määrää. Montako tuntia nukut yössä? Onko se riittävästi? Paljonko arkeesi mahtuu aktiivista palautumista?

  4. Tarkista arkiliikkumisesi määrä: Voisitko harrastaa enemmän hyötyliikuntaa? Esim. työmatkat pyöräillen/kävellen, portaat hissin sijaan, kävelylenkki ajanvietteenä television sijaan?

  5. Aloita jokin sinulle mieluisa liikuntaharrastus tai kokeile jotakin aivan uutta! Tammikuu on pullollaan erilaisia tarjouksia mm. kuntosaleilla tai eri treenilajeissa! Mieti myös treenaatko liian vähän, sopivasti vai liikaa?

Tuntuuko, että muutosprojektisi rattaat tarvitsivat öljyä rullatakseen reippaammin? Terveys ja hyvinvoinnin ammattilaisena osaan auttaa sinua läpikäymään tarkemmin ruokavaliosi, sekä tasapainottamaan treenin ja levon määrän arjessasi. Lisäksi mentaalivalmentajana autan päihittämään mielen koukeroita auttaen sinut tavoitteisiisi! Ota yhteyttä rohkeasti! Lisää voit lukea täältä!

Much Love

Sara

bottom of page