top of page

Recent Posts

Archive

Tags

PT avautuu: Pikakikat pitäisi kieltää lailla

Mehudieetti? Rasvasieppari? Kiinteyttävä korsetti? Laihduttava hikivyö?

Että kaiken maailman pikaratkaisut terveyden ja kuntoilun saralla saavat mut raivostumaan… Ihan oikeesti?????? Kuvittelitteko, että koko ihmisen evoluution rakentaman systeemin, ihmiskehon, ohittaminen rasvan polttopillereillä olisi mahdollista? Hei jos noi pikaratkaisut toimisivat oikeasti, ni miksi maailmassa olisi ylipainoisia ihmisiä? Ei mitkään hemmetin korsetit tai hikivyöt muokkaa kenenkään kehoa ilman raakaa työtä!

KIKKAKOLMOSET EIVÄT VAIN TOIMI!

Raakaa, mutta sunkin hyvä lukija on vain hyväksyttävä se. Sun on raadettava persus hiellä unelmies ja hyvinvointis eteen. Ei se tuu mistään ravintolisästä, jonka ainesosaluettelon eka aine on sokeri (ekana lukeva raaka-aine, on tuotteen eniten sisältämä aine).

En tarkoita, että sun pitää oksennukseen asti pumpata salilla tai et sais ikinä enää koskaan milloinkaan syödä suklaata. Tarkoitan, että sun on opeteltava elämään tasapainoisesti ja monipuolisesti liikkuen ja syöden. Se ei ole rakettitiedettä tai vaadi loputtomasti uhrautumista, mutta työtä se vaatii. Kiireisen arjen keskellä se saattaa tuntua mahdottomalta tehtävältä, mutta sitä se ei ole. Eka pitää virittää mieli oikealle tasolle, jonka avulla alat tekemään oikeita valintoja, ilman jatkuvaa itsekuria.

Pikaratkaisut ja epämääräiset lisäravinteet aiheuttavat pahimmillaan haittaa oman suoliston ja immuunijärjestelmän toiminnalle. En nyt siis manaa kaikkia lisäravinteita pahimpaan helvettiin, vaan totean että ne ”mitkä kuulostavat liian hyvälle ollakseen totta” harvemmin siis ovat totta.

Pikaratkaisut eivät koskaan kanna pitkälle. Ei siis koskaan. Fakta on, että kaikista diettaajista 80% palaavat alle vuodessa lähtöpainoonsa dieetin lopettamisen jälkeen. Enkä yhtään ihmettele!! Ei kukaan jaksa ylläpitää mitään järjetöntä dieettiä loputtomasti, vaan repsahtaa siihen helppoon mikro pizzaan. Sama pätee pika liikuntaratkaisuihin. Itsensä loppuun kuluttaminen hullulla hiit ohjelmalla ei ole muuta kuin typerää. Ajat itsesi ylikuormitustilaan, josta palautuminen voi kestää jopa vuosia. Pahimmillaan aiheutat itsellesi urheilu vammoja tai muita epätasapainotiloja, joiden korjaaminen tuleekin jo hitusen kalliiksi. Tai sitten olet vaan todella kipeä.

Valitsethan sinäkin jooko jatkossa viisaammin, jotta me saataisiin tänne suomeen enemmän hyvinvoivia ihmisiä? Jos olet jo valinnut viisaasti ja unohtanut kakkakolmoset kiitä itseäsi, sillä vielä on monia jotka tilaavat ostosteeveestä sen vatsaa kiinteyttävän lämpögeelin.

Kiitos, että sain avautua aiheesta. Vielä on niin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä näitä asioita. Siksi olisi tärkeätä jakaa tätä tietoisuutta!

Kiinnostaisko sua oppia lisää hyvinvoinnin rakentamisesta luonnollisin keinoin, kuten ravitseva arkiruoka, monipuolinen liikunta ja henkinen hyvinvointi? Klikkaa sit tänne lukemaan lisää!

Much Love

Sara

bottom of page