top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Välipalat vaikeita?

Kaikki hössöttää siitä välpalasta jatkuvasti. Mitä jos ei oo aikaa? Mitä jos ei oo nälkä? Mitä jos se unohtuu jatkuvasti? Mitä jos ei keksi välipaloja? Mitkä edes olis hyviä ja helppoja välipaloja?

Miksi sitä välipalaa ois hyvä syödä isompien ruokien välissä?

 • Aineenvaihdunta pysyy vilkkaana

 • Vähentää valtavaa nälkää isoilla aterioilla

 • Parantaa vireystilaasi

 • Pitää nälästä johtuvan päänsäryn loitolla

 • Vähentää herkkujen himoa

 • Tauottaa työpäivää

 • Auttaa painonpudotuksessa

 • Auttaa lihaksenkasvatuksessa

Välipalalla pitäisi täyttyä samat raamit kuin muillakin aterioilla: hyvää proteiinia, hyvää hiilihydraattia ja hyviä rasvoja sopivassa suhteessa. Suklaapatukka tai pelkkä kuiva riisikakku eivät ole ehkä niitä parhaimpia välipaloja tukemaan terveyttäsi.

Millaisia haasteita välipalan kanssa saattaa olla? Tunnistatko itsesi joksikin näistä tyypeistä? Mikä vois olla ratkaisu sun pulmaan?

Kiireinen

Kiireiselle ihmiselle tärkeätä on välipalan helppous ja kätevyys. Hän ei jaksa taiteilla mitä hienoimpia viritelmiä, vaan tahtoo välipalan olevan hujauksessa valmis ja miellään aina laukussa (lämpimässä) mukana. Siksi kannattaa valita helpot juotavat vaihtoehdot, eli laadukkaat proteiinishaket, palautusjuomat tai smoothiet. Lisäksi laukussa kulkee helposti hedelmät, piltit, patukat tai pähkinät.

Unohteleva

Toisille se välipala on vaikea muistaa, varsinkin jos se ei ole päivittäinen tapa. Heille toimii usein kalenteriin tehty merkintä väipalasta tai kuten kiireisellä, että se on aina mukana! Patukka, shake tai hedelmä odottaa nätisti vaikka työpöydän kulmassa näkyvillä, joten sitä on vaikeampi unohtaa! Miksei laittaisi vaikka puhelimeen muistutusta ;)

Basics

Perinteiset välpalat on helpointa! Helppo, yksinkertainen ja maittava! Kannattaa valita silloin vaihtoehdoiksi jugurtit, rahkat, hedelmät ja marjat! Leipäkin sopii hyvin siihen kylkipojaksi!

Vatsaan ei mahdu

Jos nälkä ei yllätä vielä 3h välein on välipala hyvä aloittaa syömään nestemmäisessä muodossa. Tällöin saat tarvitsemasi ravintoaineet ilman jatkuvaa ähkyä! Aloita kokeilemalla laadukkaita ja ravintorikkaita smoothieita, tällöin saat helposti kaikki tarvittavat aineet samasta kulauksesta!

Luova

Luova henkilö haluaisi usein vaihtelua ja erilaisia välipaloja, hän ei tahdo mussuttaa jatkuvasti rahkaa. Silloin suosittelen tsekkaamaan paljon erilaisia ohjeita ja kokeilemaan nopsia uusia ohjeita, näin mielenkiinto välipalojen syömiseen säilyy! Esimerkiksi kauppojen lehdistä ja netistä löytyy paljon kivoja ohjeita!

Välipalat ei huvita

Jos välipalat tuntuvat pakkopullalta, eikä viitsimistä niiden tekemiselle ja syömiselle löydy kannattaa tässä vaiheessa tavoitteet käydä läpi. Terve ja hyvinvoiva ihminen syö usein mutta pieniä määriä, samalla tavoin kuin lapset. Jos tavoitettasi ja elämänlaatuasi tukee välipalan syöminen, kannattaa perustella välipala omille aivoille mahdollisimman hyvin ja täten nostattaa motivaatiota välipalaa kohtaan!

Herkuttelija

Nautit eniten makeista herkuista, mutta tiedät ettei päivittäin voi popsia nameja. Tahdot välipalojen maistuvan erityisen hyvältä ja tyydyttäen sokerinhimon terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Kehottaisin sinua silloin kokeilemaan itsetehtyjä proteiini/välipalapatukoita, banaanilettuja, smoothieita, hedelmäsalaatteja, suklaisia proteiinishaikejä ja maistuvia valmiita proteiinipatukoita. Näillä saat jokaiseen päivään luvan herkutella ilman syyllisyyttä!

Hyviä välipalaehdotuksia:

 • Laadukas proteiinishake (Esim. Puhdistamon luomuhera tai M-nutrition VegeProtein) ja hedelmä

 • Laadukas proteiinipatukka (Esim. Alfa ja Dlight patukat) ja pilttisose

 • Valmiiksi tehty smoothie, missä hedelmiä, marjoja, prodea ja siemeniä tai valmissmoothie

 • Laadukas välipalapatukka (esim. Puhdistamo Puhdas snack) ja hedelmä

 • Purkkiin pakattuna pähkinöitä ja hedelmälohkoja

 • Kaurajugurtti (kestävät muutamia h lämpimässä), hedelmä ja siemeniä

 • Laadukas proteiini + hiilihydraatti palautumisjuoma ja hedelmä

 • Rahka tai jugurtti, marjoja ja pähkinöitä

 • Kananmunia ja hedelmä

 • Leipä, leikkele, juusto, vihannekset, lisäksi vaikka kananmuna ja hedelmä

 • Puuro, lisänä esim. raejuustoa ja marjoja

 • Raakapuurot, esim chia-kookospuuro, marjoja ja pähkinöitä (netistä löytyy hyviä ohjeita)

 • Banaaniletut marjoilla ja siemenillä (netistä löytyy hyviä ohjeita)

 • Itsetehty mysli, marjoja ja pähkinöitä (netistä löytyy hyviä ohjeita)

 • Hedelmäsalaatti pähkinöillä

 • Itsetehdyt proteiini/välipalapatukat (netistä löytyy hyviä ohjeita)

Tahtoisitko kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia ja jaksamista elämääsi? Haluaisitko tasapainoisen treeniohjelman ja ruokavalion, jotka tukevat tavoitteitasi oikeasti? Lue täältä lisää valmennustavastani ja kiinnostuksen herätessä ota yhteyttä täältä!

Much Love

Sara

bottom of page