top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Miten rakentaa kesäkunto kesälle 2017?

Millaisia asioita tarvitaan kesäkunnon luomiseen?

Keho tarvitsee tasapainoa. Mitkään dieteetit eivät ole parhaita mahdollisia ratkaisuja saada kesäkuntoa

nyt heti äkkiä.

Elämän peruspilari on oltava kunnossa kun alkaa havittelemaan kesäkroppaa kesälle 2017! Riippuen siitä mitä toivot kesäkunnolta on huomioitava kehon tarpeet ja tavoitteesi. Tässä sinulle tsekkauslista, minkä avulla alat rakentamaan kesäkunnon pohjaa tehokkaasti terveyttäsi kuunnellen.

1. Ruokavalio!

Se mitä suuhusi laitat vaikuttaa kaikista eniten. Ruuan ravintoarvot tulisi katsoa kuntoon, pelkkä rahkadieetti ei nimittäin auta rasvanpoltossa tai lihaksen kasvatuksessa, vaan tarvitset tasapainoisesti sekä hiilihydraattia, rasvoja, sekä proteiinia.

Lisäksi tulisi katsoa myös vitamiininen ja mineraalien saantia ja kehon pH-tasapainoa. Yksipuolinen ruokavalio saattaa nimenomaan kerätä rasvaa kehoon, eikä se auta rakentamaan tehokkaasti lihaksistoa.

Hyvä olisi muistaa myös miettiä syötkö tarpeeksi, liian vähän vai liikaa? Molemmissa on omat ongelmansa; liikaa syöminen verrattuna kulutukseen saattaa aiheuttaa painon kertymistä, kun taas liian vähäinen energiansaanti kulutukseen nähden polttaa useammin lihasta, kun läskiä, joka ei ole toivottua ajatellen kesäkuntoa.

2. Liikunnan määrä ja laatu!

Keho polttaa rasvaa prosentuaalisesti eniten matalatehoisessa urheilussa, mutta kovatehoisessa urheilussa palaa enemmän kaloreita eli myös enemmän rasvaa. Kumpi sitten parempi? Vastaus tähän on järkevä yhdistely!

Treeniohjelmaan tulisi yhdistää lihaskuntoharjoittelua, sillä lihasmassan kasvaessa kokonaiskalorinkulutus kasvaa ajatellen kiinteytymistavoitetta. Lihastreenin jälkeen aineenvaihdunta pysyy vilkkaana useita tunteja, joten poltat rasvaa treenin jälkeenkin! Lihasmassan treenauksella saat esiin myös lihasten tuomaa atleettista ulkonäköä, jota kesäkunnolla usein tavoitellaan.

Salitreeniä ja aerobista on osattava yhdistellä sopivassa määrin tavoitteesi nähden.

Kuitenkaan ohjelmasta ei saisi unohtaa myöskään palauttavaa harjoittelua, ettet treenaa itseäsi ylikuntoon. Palautunut ja hyvinvoiva kroppa polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasmassaa kaikista tehokkaimmin, verrattuna ylikunnosta kärsivään ihmiseen, joka polttaa treeneillään lihasta, jolloin kehonkoostumus menee huonompaan kuntoon, kuin lähtötilanteessa.

3. Nesteytys!

Rutikuivalla keholla rasvanpoltto, sekä lihasmassan hankinta hankaloituu, aineenvaihdunnan hidastuessa. Pidä siis huoli siitä, että syöt riittävästi kasvikunnan tuotteita, sekä juot päivän mittaan vettä.

4. Uni!

Useissa tutkimuksissa on todettu, että alle seitsemän tuntia nukkuvat henkilöt ovat keskimäärin lihavampia, kuin yli seitsemän tuntia nukkuvat. Liian vähäinen uni vaikeuttaa kehon palautumista, lisää stressihormoni kortisolin eritystä, nälkähormoni greliini tuotanto taas lisääntyy, mikä aiheuttaa suurempaa nälän tunnetta. Lihas rakentuu levossa, joten liian vähäisillä unilla lihasmassan tavoittelu on huomattavasti työläämpää.

5. Stressi!

Jatkuva stressaaminen kääntää hormonitasapainon negatiiviseksi, eli stressihormonit ovat korkealla, kun taas kasvuhormoni ja testosteroni alhaisia.

Olisi erittäin tärkeätä rasvanpolton kannalta vähentää stressi niin minimiin, kuin se on vain mahdollista. Varsinkaan itse rasvanpoltosta ei saisi stressata, vaikka se välillä saattaakin tuntua mahdottomalta.

Kasvuhormoni ja testosteroni olisi saatava mahdollisimman nopeasti treenin jälkeen taas kohoamaan luonnollisin keinoin maksimoidaksesi lihaksen kasvatuksen. Se onnistuu parhaiten aloittamalla palauttavat toiminpiteet heti treenin jälkeen. Treenin jälkeen voit tehdä esimerkiksi lyhyen rentoutumisharjoituksen ja ottaa terveellisen palautusjuoman.

Tarvitsetko apua tehokkaan kokonaisuuden luomisessa? Autan sinua miellelläni rakentamaan toimivan kokonaisuuden tavoitteisiisi nähden ja opetan sinulle kaiken kädestä pitäen, että saat varmasti kuntoprojektisi kunnolla aluilleen! Lue lisää täältä!

Osallistu kilpailuun, jossa mahdollisuus voittaa Kick-Start paketti! Lue täältä lisää!

Much Love <3

Sara

bottom of page