top of page

Recent Posts

Archive

Tags

Asiakascase: Energia&perheelämä&toimistotyöntekijä

Asiakkaan taustatiedot:

40 v nainen, toimistotyöntekijä, aikaisemmin harrastanut mm. aerobicia, mutta nyt sille ei kuitenkaan ole jäänyt aikaa, 3 lasta ja mies.

Asiakkaan tavoitteet

  1. Enemmän energiaa

  2. Parempi perusterveys

  3. Vähemmän kipuja kropassa

Mitä asiakas tarvitsee saavuttaakseen nämä?

  1. Liikkuvuus- ja tukilihasten harjoittelua, opettaa niitä ja niiden hyötyjä

  2. Ruokavalion läpikäymisen, kertoa mitä vaihtamalla saada lisää energiaa ja terveyttä

  3. Ohjelman mikä tukee perusterveyttä

  4. Jatkuvan henkisen tuen kiireen keskelle ja paljon positiivista kannustusta

Asiakkaan haasteet

  1. Kiire ja aikatauluttaminen, perhe-elämä vie paljon aikaa

  2. Miten löytää energiaa vielä päivän päätteeksi urheilemiselle

Asiakkaalla oli liikuntataustaa koko elämänsä ajalta, ainakin yli 20v. Nyt kuitenkin perheellisenä ja työssäkäyvänä, toiveena oli ylläpitää peruskuntoa ja saada lisää vireyttä, jotta työpäivän jälkeenkin jaksaisi leikkiä puistossa lapsien kanssa.

Lähdimme korjaamaan työstä johtuvia virheasentoja, laukaisemaan istumayön tuomaa kireyttä ja vahvistamaan passiivisia lihaksia. Toimme mukaan harjoitteluun tehokkaita liikkuvuus ja tuki liikkeitä ja mausteeksi vielä rullailua. Tämä puri mukavasti kehon jännitys ja kiputiloihin. Lisäksi suosituksestani hän kävi muutamia kertoja hierojalla, koska kaikkia jumeja ei voi hoitaa itse, vaan tarvitsee ammattihierojan apua.

Jatkoimme urakkaa läpikäymällä asiakkaan ruokavaliota. Vaihdoimme mm. liiallisen kahvin juonnin maidolla teehen. Vaaleat viljat vaihdettiin täysjyvään ja veden juontia lisättiin. Lisäksi suotittelin hänelle hyviä superfood smoothie reseptejä. Treeniohjelmaan tuli sauvakävelyä ja kevyt koijumppa. Treenit eivät vieneet paljoa aikaa ja ne oli helppo toteuttaa kotona, jotta myös matka-ajat säästyisivät. Mm. näillä keinoilla saimme poistettua liikaa passiivisuutta arkielämästä joka aiheutti jatkuvaa väsymystä. Kevyen liikunnan lisäännyttyä unikin maistui illalla paremmin, joka nosti energiatasoja.

Jo pienillä muutoksilla sain autettua asiakasta todella paljon. Hän on hyvä esimerkki siitä, että ei ole tarvetta vetää mitään ääripäädieettejä tai olla himoliikkuja voidakseen paremmin ja olla terveempi.

bottom of page