top of page

Recent Posts

Archive

Tags

On niitä hyviä PT:tä ja sitten on myös niitä paskoja... Miten tehdä valinta?

Valitse oma valmentajasi oikein, hän on vastuussa fyysisestä, että henkisestä hyvinvoinnistasi.

Millainen on hyvä personal trainer ja mistä tietää kenet valita?

Ensimmäiseksi, älä koskaan sorru ostamaan halvalta vaikuttavaa palvelua. Miksi?

Sinä tuskin saat tällöin hyvää palvelua. Kysele ihmisiltä, jotka ovat treenanneet hänen kanssaan realistisia kommentteja. Muista koulutus tai ikäkään ei kerro aina kaikkea.

”Personal trainer palveluthan ovat kalliita ja ylihinnoiteltuja”, sain kuulla kerran.

Oikeastaan se riippuu siitä mihin sitä vertaat. Mitä oikeastaan pt palvelulta haluat? Voit ostaa halvan auton, mutta se todennäköisesti hajoaa kesken matkan tai sitten voit hankkia vähän paremman auton, jonka käyttöikä on pidempi. Ei ehkä parhain mahdollinen vertauskuva, mutta ymmärrät varmasti mitä haen takaa.

Millainen on hyvä pt?

Ennen kaikkea pt:n pitää olla ihmisläheinen. Hän ei voi olla liukuhihnatyöskentelijä, niin kuin joku kaupan kassa tai kuntokeskuksen minimipalkalla työskentelevä täysiin loppuun ajettu valmentaja, joka hukkuu työmääräänsä. Hänen pitää olla koko aika läsnä ja ymmärtää asiakastaan. Pt:n kuuluu olla myötätuntoinen ja ymmärtäväinen, mutta se ei tarkoita kuitenkaan, että hän päästäisi sinut liian helpolla. Hän motivoi ja haastaa sinua, välillä jopa ärsyttää, kun vaatii sinua mukavuusalueen ulkopuolelle, jotta voit kehittyä. Pt:n pitää olla johdonmukainen ja luotettava.

Hyvä pt ei koskaan säti sinua ilma syytä. Hän ei raivoa, eikä hauku siitä, että et ole päässyt tuloksiisi, vaikka oletkin tehnyt töitä. Hyvä pt paimentaa sinua, jos olet laiskotellut tai laiminlyönyt projektia, mutta hän ei kuitenkaan aiheuta sinulle täällä pahaa mieltä, vaan yrittää motivoida sinua. Pt ei koskaan saa sinua tuntemaan itseäsi huonommaksi ihmiseksi.

”Hän ei ollut ikinä tyytyväinen, vaikka tavoitteet olisikin saavutettu ja se näkyi ja kuului. Ikinä en tehnyt mitään sen kanssa oikein…”

Älä koskaan jää sietämään tälläistä kohtelua. Kenelläkään pt:llä ei ole mitään oikeutta tai tarvetta luoda sinulle stressiä tai huonontaa itsetuntoasi. Pt ei saa koskaan elää omia tavoitteitaan tai unelmiaan sinun kauttasi, vaan hänen pitää puhtaasti auttaa sinut kohti sinun omia unelmiasi kohti, eikä pt:n mielessä olevaa ihanne painoa tai rasvaprosenttia. Tämä on sinun elämäsi, sinun tavoitteesi.

Näistä syistä hyvällä pt:llä pitää olla ”pelinlukutaitoa”, jotta hän näkee milloin tulee höllätä ja milloin kiristää tahtia. Hän näkee, milloin pystyt tekemään ne kolme viimeistä toistoa, vaikka itsestäsi tuntuu ettet jaksaisi. Mutta hän pystyy näkemään myös pitkän viikon rasituksen, jolloin jätätte ne kolme viimeistä toistoa tekemättä, koska hyvä pt ei milloinkaan aja sinua ylikuntoon. Hyvä pt myös ymmärtää sen, että se mikä tapa sopii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle.

Ammattimainen pt osaa valmentaa sinua koko matkan läpi ja osaa muuttaa toimintastrategioitaan matkan varrella jos sille on tarvetta. Hän ei junnaa kanssasi saman ohjelman kanssa kuukausi tolkulla, jos se ei ole juuri sinulle sopiva. Hän ei syytä sinua puolustaakseen muka hyvin laadittua ohjelmaa, vaan hän korvaa sen toisella.

Hyvä pt myös koittaa tehdä itsestään tarpeettoman. Miten niin? Mitä hän siitä hyötyy? Häneltähän loppuisi työt?

Tarkoitan sitä sillä tavoin, että hän opettaa ja valmentaa sinut niin osaavaksi, ettet tarvitse enää häntä. Sinä pärjäät yksinkin. Hän ei piilottele parhaimpia treenivinkkejään, eikä tuputa sinulle lisäpalveluita, joita et edes tarvitse. Hän tarjoaa sinulle palveluita, joista sinulle on hyötyä. Hän ei tee sinua riippuvaiseksi itsestään, vaan hänellä on todellinen halu auttaa sinut eteenpäin elämässäsi. Jatko onkin sinusta itsestäsi kiinni. Haluatko asettaa uuden tavoitteen kun olet päässyt edelliseen? Haluatko päästä vieläkin enemmän eteenpäin? Haluatko saavuttaa jotakin ihan uutta? Hyvä pt auttaa pääsemään aina eteenpäin, vaikka olisitkin jo todella hyvässä kunnossa.

Tästä syystä hyvät pt palvelut ovat kalliimpia. Koska tämä työ vaatii pt:ltäkin ihan valtavasti. Ja koska hyvät pt:t ymmärtää palvelunsa arvon ja laadun.

Yhteenvetona tässä vinkit personal trainerin valintaan:

  • Lue pt:n henkilö esittelyt tarkkaan, millaisia asioita hän arvostaa ja millaisia metodeja hän käyttää?

  • Kysele muiden asiakkaiden mielipiteitä tai kommentteja esim. somessa

  • Tapaa pt:tä kerta tai pari esim. kertamaksulla ja tee siten ostopäätös pidemmästä paketista, jos et ole heti varma pt ja sinun välisistä henkilökemioista.

Millainen valmentaja minä olen? Lue täältä lisää personal training palveluista yleisesti, sekä minun tyylistäni auttaa ihmisiä hyvinvoinnin parissa!

Täältä voit katsoa lisää myös yksilövalmennuspaketeistani! Kerron siellä mistä valmennuspakettini koostuvat ja millaisia toimivia ja konkreettisia työkaluja minulla on sinun unelmasi toteuttamiseen!

Much love

Sara <3

bottom of page